Mamak’ta köpek katliamı mı yapılıyor, hayvanseverlerin iddiası doğru mu? Belediye’den açıklama geldi

Mamak’ta köpek katliamı mı yapılıyor, hayvanseverlerin iddiası doğru mu? Belediye’den açıklama geldi

Konya’da belediye barınağında birkaç kendini bilmezin hayvanlara karşı sergilediği caniliğin fırsata çevrilerek, Mamak Belediyesi’nin saldırgan köpeklere karşı aldığı tedbirlerin sabote edilmeye çalışıldığı belirtiliyor.

Konya’da Büyükşehir Belediyesi’nin hayvan barınağında birkaç kendini bilmez görevlinin köpeklere karşı sergilediği canilik “hayvanseverleri” harekete geçirdi. 

Sokak köpeklerinin saldırıları sonucu insanların yaşamlarını kaybetmesi, yaralanması, kuduz olması karşısında seslerini hiç çıkarmayan sözde hayvanseverler, Konya’daki caniliği fırsat bilip, belediyelerin saldırgan sokak köpeklerine karşı aldığı tedbirleri sabote etmeye çalışıyor. 

Bir süredir Mamak Belediyesi, gelen ihbarlar doğrultusunda saldırgan sokak köpeklerini toplayarak, barınaklara yerleştirme işlemi yürütüyor.  Sözde hayvansever bir grup önce, Mamak Belediyesi’nin bu rutin işlemini “köpekler katlediliyor, aç bırakılıyor” iddialarıyla sabote etmeye çalıştı, ardından da belediye hayvan barınağını basıp, olay çıkardı. 

“GÖREVLİLER BİZİ DARP ETTİ”

Mamak Belediyesi, araba çarpması sonucu ölmüş ve insanlara saldıran sokak köpeklerini toplayıp barınağa götürmek istedi. Tuğba Gürsoy adlı avukatın başını çektiği bir grup sözde hayvansever, buna mani olmak istedi; engelleyemeyince de Belediye barınağının önüne gidip, olay çıkardı. Grup ardından da “belediye görevlileri köpekleri katletti, bizi darp etti” diye basına açıklama yaptı, savcılığa suç duyurusunda bulundu. 

Aynı çevreler twitter'da örgütlenip "mamaktakatliamvar", "konyadakatliamvar", "sokakhayvanlarısahipsizdeğil" başlıkları altında iddialarını sürdürerek, adeta saldırgan köpeklerin öylece seyredilmesini istiyor. 

 ARABA ÇARPMIŞ 

Nitekim Mamak Belediyesinden yapılan açıklamada olayın aslı şöyle anlatıldı: “24.11.2022 tarihinde saat 08:22'de çözüm merkezimize gelen ihbarla Doğukent Caddesi’nde bir aracın çarpması ile kanlar içinde kalarak hayatını kaybeden bir sokak köpeği, yapılan ihbar üzerine Veteriner Müdürlüğü görevlileri tarafından araca alınmıştır. Ege Mahallesi’nde saldırgan köpeklerle ilgili yapılan başka bir ihbar üzerine, Veteriner Müdürlüğü görevlilerinin köpekleri aynı araca alması esnasında bir şahıs, kaza sonucu ölen köpekle ve diğer köpeklerle ilgili tepki göstermiştir. Çalışmalar esnasında Veteriner Müdürlüğü’nün görevini yapmasına engel olmak isteyen görevlilere saldıran ve yalan haber yayan şahıs hakkında yasal işlemler başlatılmıştır.”

 KÖSE: BAŞARAMAYACAKSINIZ 

Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, saldırgan sokak köpeklerine karşı aldıkları tedbirlerin "köpek katliamı" yaptıkları şeklinde lanse edilmesine adeta isyan etti. Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Köse  "İyinin, güzelin, doğrunun ve Hakikatin peşinde olanlar daha da örgütlü olarak seslerini duyurmaya ve insiyatif almaya devam edecekler. Her konuyu fırsata çevirmek için karalama, manipülasyon ve dezenformasyon yapanlara sesleniyorum. Ne yapsanız boş. Başaramayacaksınız" diyerek, haklarındaki iddialara tepki gösterdi. 

murat-kose-twitter-kopek-katliami.jpg

 "HALKI KİN VE DÜŞMANLIĞA TAHRİK SUÇU İŞLENİYOR" 

Köse ayrıca "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik suçunun basın ve yayın yoluyla işlenmesinin ağır cezaları var artık. Yalan haber yayan kötü şahıslar ceza alarak yaptıkları ile karşılaştıktan sonra ancak iyileşmeler gözle görülebilir hale gelecek sanırım. İyilik yapmaya ve mücadeleye devam" dedi. 

 KONYA’DAKİ CANİLER İŞTEN ÇIKARILDI 

Bu arada, Konya'da köpek katliamı vahşetiyle ilgili flaş bir gelişme yaşandı. Konya Büyükşehir Belediyesi’nin hayvan barınağında hayvanların telef edildiğini gösteren video görüntülerinin basında yer alması üzerine, olaya ilişkin yasal süreç başlatıldığı bildirildi. Gözaltına alınan M.B. ve S.Ç, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Soruşturma kapsamında merkezin bağlı olduğu Hayvan Sağlığı Şube Müdürü Nevzat D. açığa alınırken, olay sırasında orada bulunan işçilerin iş akitlerinin feshedildiği, sorumluların tamamının da işten çıkarıldığı bildirildi.

murat-kose-008.jpg

CANİLİĞE TEPKİ, TEDBİRE DESTEK

Sağduyu sahibi vatandaşlar, Konya’daki olayın açık bir canilik olduğunu, asla kabul edilemeyeceğini, diğer taraftan özellikle sahipsiz sokak köpeklerinin insanlara saldırabildiğini, daha geçtiğimiz günlerde bir çocuğun köpek ısırması sonucu kuduz hastalığına yakalanıp vefat ettiğini, bu olaylara karşı devletin ilgili kurumlarının tedbir alması gerektiğini, bu tedbirlerin rahatsızlık oluşturmayacağını aksine desteklenmesi gerektiğini belirterek “Hayvanlar da can taşıyor ve savunmasızlar. Görüldükleri yerde hedef alınmaları asla kabul edilemez. Ancak saldırgan da olabildikleri için bunlara karşı tedbir alınması son derece normal ve gereklidir. Hayvanlara karşı caniliğe, şiddete nasıl karşı çıkıyorsak, saldırgan köpeklere karşı tedbir alınmasını da o kadar destekliyoruz” diyor. 

pitbul-saldiri.jpg

 TEKİRDAĞ'DA PİTBUL DEHŞETİ: ÇOCUĞU PARÇALIYORDU 

Öte yandan, köpek saldırılarına bir yenisi eklendi. Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde, pitbull cinsi köpeğin saldırısına uğrayan ilkokul öğrencisi Sercan Baran Çılgın, bacağından yaralandı. 

8 gün rapor verilen 10 yaşındaki Sercan Baran, olayı anlatırken, yürürken önüne birden köpeğin çıktığını belirtti ve "Önce üzerime atladı ve yere düştük, sonra bacağımı ısırdı. Ben de onu tekmeleyerek kendimi kurtarmaya çalıştım. Ondan kurtulup bir dükkana girip yardım istedim sonra ambulans geldi, hastaneye gittik" dedi.

 

www.gazeteilksayfa.com

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.