Mamak'ta tavalı tahrik

Mamak'ta tavalı tahrik

Mamak’ta ellerine tencere tava alarak halkı devlete karşı, sokaklara çıkmaya davet eden karanlık kişiler, vatandaşlın büyük tepkisini topladı.

Mamak’ta aşırı sol örgütlere bağlı olduğu düşünülen bir grup provokatör gece yarısı sokakta yürüyüş düzenledi. Ellerine tencere tava alan bir grup karanlık kişi, sloganlar ve nutuklar atarak halkı devlete karşı kışkırtmaya çalıştı ve sokaklara çıkmaya davet etti. Yaptıkları provokasyonun videosu olduğu iddia edilen görüntüler sosyal medya platformu Twitter’da hızla yayıldı. Görüntülerde sayıları yirmi kadar olduğu görülen provokatörler halkı sokaklara çağırırken, “Artık bitti, yolun sonuna geldiniz, hırsızlar…” şeklinde slogan attılar.

DAHA ÖNCE DE YAPTILAR

Mamak’ta aşırı sol örgüt üyelerinin yoğun olarak görüldüğü bir yer. Buna bağlı olarak daha önce de Gezi eylemlerinde ölen Berkin Elvan bahane gösterilerek çeşitli kışkırtıcı eylemler düzenlenmişti. Eylem yasağını hiçe sayarak bir gece yarısı sokağa çıkan karanlık eller, ülkemizin uluslararası camiada zora sokulmak istenmesinin yerel uzantısı olarak değerlendirdi. Türkiye’yi zora sokmak isteyen emperyalist güçlerin maşalığını yapan bu karanlık örgütlerden Öğrenci Kolektifleri aynı saatlerde Kızılay, İzmir ve İstanbul’da da eylem yapmaya kalkıştı. Kızılay’da “Tayyip İstifa” diye bağıran ve pankart açan dört eylemci polis tarafından gözaltına alındı. Fikir Kulüpleri Federasyonu ise ODTÜ’de ortalığı karıştırmaya çalıştı. 

BAŞARAMAYACAKSINIZ

Ankara Valiliği OHAL’in verdiği yetkiye dayanarak toplantı, yürüyüş ve eylem yasağını Kasım ayının başında üç ay daha uzatmıştı. Valilik yaptığı açıklamada DHKP-C mensuplarının eylem yapacağı istihbaratını aldıklarını belirterek bu karara varmıştı. 

Cihan ÖZKAN/HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.