Mamak'taki kız öğrenci vahşetine polis el koydu

Mamak’ta ortaokul öğrencisi bir grup kızın, yine bir kız öğrenciyi dövmesi, yerlerde sürümesi ve bu anları videoya çekmesiyle ilgili olayda, haberimiz üzerine önemli bir gelişme yaşandı.

Çankaya sınırları içerisinde bulunan Metin Oktay Ortaokulu’ndan bir grup kız öğrencinin, yine bir kız öğrenciyi Mamak’taki bir parkta ortalarına alıp, acımasızca dövmesi, yerlerde sürümesi ve bu anları videoya çekip tehdit etmesiyle ilgili olayda önemli bir gelişme yaşandı.

POLİS OLAYA EL KOYDU

Saldırganlardan şikayetçi olan mağdur kızın ailesi, gazetemize yaptığı açıklamada olayın üzerinden 1.5 ay geçmiş olmasına rağmen okul, ilçe milli eğitim ve karakol sürecinde herhangi bir ilerleme kaydedilmemesine tepki göstermişti.

polisss.jpg

AİLEYE ULAŞILDI, İŞLEMLER HIZLANDIRILDI

Haberimiz üzerine ilgili karakoldan emniyet görevlilerinin okula gelerek, olayla ilgili bilgi aldığı, mağdur aileyi arayarak, gerekli işlemlerin ivedilikle yapılacağı bilgisini verdiği öğrenildi. Ayrıca okul yönetiminin de mağdur aileyi arayarak, olaya ilişkin üzerlerine düşen sorumlulukların yerine getirileceğini ilettiği ifade edildi.

TÜYLERİ DİKEN DİKEN EDEN SALDIRI

Görüntülerde A.S., H.S., S.D. adlı kız öğrenciler, saçlarından çekip yere düşürdükleri kız arkadaşlarını yerde sürüyorlar, tekmeleyip yumrukluyorlar.. Aynı gruptan A.E. ile K. adlı başka öğrenciler de bu anları videoya kaydediyor. Videoda, saldırgan kız öğrencilerin darp esnasında ağza alınmayacak küfürler ettikleri duyuluyor.

11111111111.jpg

“SOSYAL MEDYADA YAYINLARIZ” TEHDİDİ

Saldırgan grubun, feci şekilde darp ettikleri kız öğrenciyi şikayetçi olması halinde bu videoları sosyal medyada yayınlamakla tehdit ettiği ileri sürülmüştü. Mağdur kızın ailesi şikayetçi olunca, darp videosunu bazı internet ortamlarında yayınladıkları öğrenilmişti.

AİLENİN AÇIKLAMASI

Feci şekilde darp edilip, bu anları videoya kaydedilen mağdur öğrencinin ailesi gazetemize şu açıklamayı yapmıştı: “Çocuğumuzun zaten kronik bir rahatsızlığı bulunuyor. Üç dört kişi bir olup çok fena darp ediliyor. Hayati tehlikesi bile olabilirdi. Ve bu anlar videoya çekilmiş. Ne kadar iğrenç ve rezil bir durum. Bunlar nasıl öğrenci, bunlar nasıl kız çocuğu? Şikayetçiyiz.”

mansss.jpg

OKUL, MİLLİ EĞİTİM VE KARAKOLA İNTİKAL ETTİ

Olayla ilgili olarak Metin Oktay Ortaokulu yönetimi ve Çankaya Milli Eğitim Müdürlüğü ile görüştüklerini, çocuklarına saldıran öğrencilerle ilgili gerekli işlemlerin yapılmasını istediklerini ancak henüz bir sonuç göremediklerini ifade eden aile “Akdere Polis Karakolu’na giderek, kızımızı darp eden, videoya çeken öğrenciler hakkında şikayette bulunduk. Üzerinden yaklaşık 1.5 ay geçti, halen bir gelişme olmadı. Bu nasıl iş? Okul, Çankaya Milli Eğitim Müdürlüğü ve Akdere Polis Karakolu olayla ilgili sorumluluklarını hızlıca yerine getirmeli ve kızımıza reva görülen bu vahşet yapanların yanına kar kalmamalı, neyse cezaları, bunu görmeliler” demişti.

SİZİN KIZINIZ DA OLABİLİR

Mağdur aile ayrıca şunları kaydetmişti: "Burada bizim kızımıza yapılan yarın başka kızların da başına gelebilir. 3-4 öğrenci tarafından saçlarından çekilen, yerde sürüklenen, yüzüne tekme tokat atılan kız sizin kızınız da olabilir. Tüm yetkilileri göreve çağırıyoruz."

Enes BOYACI / İLKSAYFA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.