Mamak’tan Malatya’ya eğitimde kardeşlik eli

Mamak’tan Malatya’ya eğitimde kardeşlik eli

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü’nün başlattığı, ‘Eğitimde tek yürek’ kampanyası kapsamında Mamak Derbent İmam Hatip Ortaokulu ile Malatya Battal Gazi İmam Hatip Ortaokulu kardeş okul oldu.

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü ülkemizde yaşanan deprem sonrasında Türkiye genelinde ‘Eğitimde tek yürek’ adında bir proje başlattı. Proje kapsamında Mamak Derbent İmam Hatip Ortaokulu ve Malatya Battal Gazi İmam Hatip Ortaokulu kardeş okul oldu. Gazetemiz Yazı işleri Müdürü Adem Orman’a konuşan Derbent İmam Hatip Orta Okul Müdürü Harun Çiftçi, “Kardeş okulumuz ile birlikte yaşadığımız deprem felaketinin yaralarını saracağız” ifadelerini kullanarak proje kapsamında yapacakları çalışmaları anlattı. Okul Müdürü Çiftçi, “Bu proje kapsamında İmam hatip okullarını deprem bölgesindeki okullar ile eşleştirdi. Derbent İmam Hatip ortaokulu olarak bizi de Malatya Battal Gazi İmam Hatip Ortaokulu ile eşleştirdi. Bizde bu eşleşmeden sonra proje ile ilgili çalışmalara başladık. Önce eşleştirdiğimiz okulun okul müdürü ile iletişime geçtik. Gerekli bilgileri aldık” dedi.

“‘ZEKÂ OYUNLARI’ KURACAĞIZ”

Okul Müdürü Harun Çiftçi, “Okul ve öğrenciler ile ilgili ne yapabiliriz diye öğretmen ve öğrencilerimiz ne yapabiliriz diye konuştuk. Şuanda ilk etapta her sınıfa bir kumbara bıraktık. Kumbaramıza projemizin sloganı olan ‘Eğitimde tek yürek’ sloganını ekleyerek depremzede öğrencilerimize destek olmayı amaçladık. Projede öğrencilerimiz harçlıklarından biriktirildikleri paraları kumbaraları atmaya başladılar. Bu kumbaradan elde edeceğimiz gelir ile kardeş okulumuza gerekli olan ‘zekâ oyunları’ sınıfını kurmaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

ara1-001.jpg

“HEDİYELERLE BAYRAMIN RUHUNU YAŞAYACAĞIZ”

Müdür Çiftçi, “Daha sonra o okulumuzun öğrencileri ile kendi öğrencilerimizi eşleştirdik mektup arkadaşı sistemini kurduk. Öğrencilerimiz Malatya’daki arkadaşlarına mektuplar yazarak. Onların duygularını anlatacak. Ramazan ayını yaşadığımız şu günlerde önümüzde Ramazan Bayramını kutlayacağız. Ramazan ayı ve bayramı kültürümüzde büyük yer tutan paylaşma ve hediyeleşme ayı oluyor. Öğrencilerimiz ile oradaki mektup arkadaşlarına küçük birer hediye hazırlamalarını istedik. Daha doğrusu bu talep öğrencilerimizden geldi. Şu aşamada hediyelerini hazırlıyoruz. İnşallah bayramdan öncede bu hediyeleri ulaştırmayı planlıyoruz. Okulumuzdaki matematik öğretmenimiz kardeş okulumuzun kütüphanesini zenginleştirmeye yönelik bir çalışma başlattı. Bu kapsam da öğrenciler kitaplar getiriyorlar hediyeler ile birlikte Bayram öncesi kitapları okulumuza teslim edeceğiz” şeklinde konuştu.

ara2-002.jpg

ÖĞRENCİLERE EĞİTİM VERİLDİ

Derbent İmam Hatip Orta Okul Müdürü Harun Çiftçi, son olarak şu ifadeleri kullandı; “Yaralar sarılıncaya kadar kardeş okulumuz ile birlik ve beraberlik içinde olacağız. Hatta bizim planımız daha sonrasında öğrencilerimiz arasında bu kardeşliğin devam etmesini istiyoruz. İlerleyen günlerde Malatya’ya gezi düzenlemeyi düşünüyoruz. Belki oradaki öğrencilerimizi burada ağırlarız. Bu proje aile aynı zamanda öğrencilerimize yardımlaşma ve paylaşma duygusunu benimsetmeye çalışıyoruz. Bu anlamda paylaşmanın önemini öğrencilerimize kazandırmak istiyoruz. Öğrencilerimiz bu konuda fazlaca duyarlı. Okullar 20 Şubatta açıldığında bütün öğrencilerimize rehber öğretmemeleri tarafından deprem eğitimleri verildi.”

Faruk Gökyurt / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.