Mangal sezonu açıldı: Sobacılar Çarşısı canlandı

Mangal sezonu açıldı: Sobacılar Çarşısı canlandı

Havaların ısındı, mangal sezonu açıldı. Güzel havanın tadını çıkarmak isteyen vatandaşlar, mangal ve semaver alışverişi için Ulus’taki tarihi Sobacılar Çarşısı’nı tercih ediyor. Mangal sezonuyla birlikte Çarşı’da gözle görülür bir hareketlilik başladı.

Havaların ısınmaya başlaması mangal ve semaverlere talebi arttırdı. Başkentin vazgeçilmez alışveriş noktalarından biri olan Sobacılar Çarşısı hareketlenmeye başladı. Ailesi ile güzel havaların tadını çıkarmak isteyen vatandaşlar, mangal ve semaver alışverişi için çarşıya akın etti. Müşterilerin ihtiyaçlarını karşılamak için geniş bir ürün yelpazesi sunan Sobacılar Çarşısı’ndaki güncel fiyatları sizler için araştırdık. İşte, detaylar…

sobacilar-carsisi2.jpg

“YAZIN SATIŞLARDAN UMUTLUYUZ”

Mangal malzemeleri ve semaver satışına başladıklarını söyleyen Sobacılar Çarşısı Esnafı Alaattin Bozgöz, “Ramazan ayının bitmesi, sıcak havaların başlamasıyla beraber Sobacılar Çarşısı yavaş yavaş hareketlendi. Malum uzun ve tempolu geçen kış dönemini geride bıraktık. Hafta sonunu ailesi ile beraber açık alanda geçirmek isteyen vatandaşlar, mangal ve semaver alışverişe çıktı. Bizlerde müşterilerin ihtiyaçlarını karşılayabilmek adına her bütçeye uygun ürünleri dükkânlarımıza getirdik. Ürün yelpazemiz oldukça geniş. Yazın satışlardan umutluyuz, kışa göre daha iyi geçeceğini düşünüyoruz. Önümüzdeki bir ay içinde çarşının daha da hareketleneceğini bekliyoruz” şeklinde konuştu.

sobacilar-carsisi3-jpg.jpg

FİYATLAR KALİTEYE GÖRE DEĞİŞİYOR

Mangal için gerekli malzemelerin güncel fiyatları hakkında bilgi veren Bozgöz, “Mangala gitmek isteyen vatandaşlar için ürünlerin fiyatları tabi ki de merak konusu. Şu an da güncel fiyatlara baktığımızda; mangallar 350 TL ila 7 bin TL arasında, semaver 300 TL ila 3 bin TL arasında, bakır demlikler 750 TL ila 3 bin 500 TL arasında, saç kavurma 70 TL ila 300 TL arasında, maşa 50 TL, mangal teli 70 TL ila 350 TL arasında değişiyor. Yuvarlak sobalar bin 100 TL’den başlarken, döküm soba olmasına göre 30 bin TL’ye kadar çıkıyor. Mangal kömürünün kilosu ise ortalama 60 TL’den satışa sunuluyor. Ürünlerin fiyatları kalitesine göre değişiyor. Kalite ve işlevi yükseldikçe fiyatlarda artış yaşanıyor. O sebeple de vatandaşların alışveriş yaparken fiyat araştırması yapması oldukça önemli” ifadelerini kullandı.

Kaynak:Rüveyda Aslıipek

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.