Mannu Çanakkale’de ne zaman vizyona giriyor, konusu ne?

Mannu Çanakkale’de ne zaman vizyona giriyor, konusu ne?

Son zamanlarda vizyona giren animasyon filmleri izlenme rekorları kırıyor. Yakın zamanda vizyona girecek animasyon filmlerden biri olan Mannu Çanakkale’de filmi ise merakla bekleniyor. Peki, Mannu Çanakkale’de vizyona ne zaman giriyor, konusu ne?

Türkiye’nin 100. Yılında Çanakkale kahramanlıklarını çocuklara aktarabilmek için animasyon filmi hazırlanıyor. Çanakkale ruhunun çocukların anlayabileceği esprili bir dille anlatılacağı çizgi filmde, Çanakkale Savaşlarını ve ruhunu hem çocuklara anlatmak hem de gelecek nesillere aktarmak amaçlanıyor. Avustralya’dan yola çıkan ve anma törenleri için Çanakkale’de kendini bulan Mannu’yu konu alan animasyon filmi ise ilgiyle takip ediliyor. Peki, merakla beklenen Mannu Çanakkale’de ne zaman vizyona girecek, konusu ne?

MANNU ÇANAKKALE’DE NE ZAMAN VİZYONDA?

Yapımında TRT ve Kültür ve Turizm Bakanlığı gibi önemli kurumlarında desteği bulunan animasyon filmi Mannu Çanakkale’de de yapım çalışmalarında sona gelindi. İzleyici karşısına çıkmak için gün sayan Mannu Çanakkale’de, 10 Şubat 2023 Cuma günü vizyona girecek.

mannu-canakkalede-ne-zaman-vizyona-giriyor-2.jpg

MANNU ÇANAKKALE’DE GALASI NE ZAMAN, NEREDE?

Heyecanla beklenen ve 10 Şubat’ta vizyona girecek filmin galası 8 Şubat’ta İstanbul'da yapılacak. İstanbul Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek organizasyona dünyadan ve Türkiye’den birçok davetli katılacak.

AYNI ANDA BİRÇOK YERDE VİZYONDA

10 Şubat’ta izleyici karşısına çıkacak olan film, sadece Türkiye’de değil aynı zamanda dünyanın farklı bölgelerinde de vizyona girecek. Eş zamanlı olarak bazı Avrupa, Balkan, Orta Doğu, ve Latin Amerika ülkelerinde yayınlanacak olmasıyla beraber dünyada Çanakkale’nin konuşulması amaçlanıyor.

MANNU ÇANAKKALE'DE KONUSU NE?

Heyecanla yayınlanılması beklenen animasyon filmi Mannu Çanakkale’de de ana karakterlerden William, dedesinin madalyonunu sergilenmesi için Çanakkale’ye götürecektir. Fakat Çanakkale’ye giderken çok sevdiği evcil hayvanı dostu Mannu’yu yanına alamaz. Mannu ne yapar eder, gitmenin yolunu bulur ve hikâye böylece başlar. Bazen komik bazen de aksiyonlu hikâyelerle devam eden serüvende Mannu’ya, Ayşe ve köpeği Minik, Cevher Nine, Amir, Nusret, Pala gibi karakterler eşlik eder. Ama filmde Harry ve Garry gibi düşmanları da olacaktır.

mannu-canakkalede-ne-zaman-vizyona-giriyor-3.jpg

ANİMASYON NEDİR?

Son zamanlarda yayınlanan ve vizyona giren animasyon çizgi filmler, izlenme rekorları kırıyor. İnsanların özellikle çocukların ilgiyle takip ettiği animasyonlar ise oldukça merak konusu. Peki, insanların merak ettiği animasyon nedir? Animasyon yani bir başka adıyla canlandırma, en basit anlatımla birkaç resmin birbiri ardınca hızlı bir şekilde gösterilmesi ile elde edilen hareketli görüntü anlamına gelir. Bu görüntüyü elde edene ise animatör adı verilir.

www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.