47 bin 970 konutun temel atma töreni gerçekleştirildi

47 bin 970 konutun temel atma töreni gerçekleştirildi

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın ev sahipliğindeki 7 Proje-47 Bin 970 Konut Temel Atma ve Tanıtım Töreni Kemal Kılıçdaroğlu ile Meral Akşener'in katılımı ile gerçekleştirildi.

Mansur Yavaş önderliğinde Ankara Etimesgut'ta temel atma ve tanıtım töreninde sırasıyla Mansur Yavaş, Meral Akşener ve Kemal Kılıçdaroğlu konuşmalarını gerçekleştirdi.

Mevcut projelerininde üstüne koyarak devam edeceklerini aktaran Mansur Yavaş "Kentimize ilk etapta çevreci, yeni ve dayanıklı konutlar kazandıracağız. Mutlu bir başkent için mutlu yaşam alanları imar edeceğiz. Hıdırlıktepe'de 1. etap projesi 463 konuttan oluşuyor. Bu projenin temelini Mayıs ayında atacağız. Dar ve orta gelirli aileler için Mamak Kusunlar bölgesinde 1350 konutun temeli Haziran ayında atılacak." şeklinde konuştu.

ÖNÜMÜZÜ KESMEYE ÇALIŞIYORLAR

Konuşmalarının devamında Yavaş "Kentsel dönüşümlerin önüne geçilmek için hakkımızda sürekli dava açılıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediyeleri ne yaptı diye soruyor. Biz de yollar yaptık çok şey yaptık ama bunun açılışlarında reklam yapmadık çünkü zaten Fen İşlerinin yapması gereken olağan şeyler bunlar. Dikmen kentsel dönüşüm projesi de ihale edilip iptal edildi. İlk etapta 1253 hak sahibi için Mayıs ayında temel atmayı hedefliyoruz tabii ki mahkemeye takılmazsak" dedi.

Mansur Yavaşın hemen ardından konuşmalarını gerçekleştiren Meral Akşaner Mansur Yavaş'a ithafen "Sosyal devletin gerekliliği fırsat eşitliğini yapıyorsunuz. Allah bin kere razı olsun" dedi.

KAZANACAĞIZ

Muhammet Yakut'un iddialarını izlediğini belirten Akşener "Bu iddiaların 1000'de 1'i gerçekse sokakta gezemez bu arkadaşlar. Bu ülke ne olmuş bu ülkeyi yönetenler ne olmuş. Harama el uzattığın zaman edep yerlerin açılır. Haramın dibine gidilmiş, eğer doğruysa sokakta gezemeyecek insanlar dönüp bize iftira atıyorsa batsın bu dünya. Derim soyuluncaya kadar çalışacağım ve İYİ Partililere önderlik edeceğim sonunda da kazanacağız." sözleri ile konuşmasını sonlandırdı.

Temel atma töreninin son konuşmasını yapan Millet İttifakının Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu "Bugün kira fiyatları ve kiracıların çığlıklarını duymak aslında izlenen politikanın ne kadar yanlış olduğunu gösteriyor. Buradan bütün Ankaralılara ve Türkiye'ye söz veriyorum konut sorununu çözeceğiz. Özellikle deprem bölgesindeki vatandaşlarımızın. Bunları yaparken 1 kuruş almayacağız ve helalleşeceğiz. Parayı nereden bulacaksınız diye soruluyor hiç merak etmeyin bu kardeşiniz 27,5 yılını Maliye Bakanlığında geçirdi. Söz verdik sözümüzü tutacağız ve yerine getireceğiz herkes bundan emin olsun." şeklinde konuştu.

ONLAR BİZİ ANLAYAMAZLAR

Kılıçdaroğlu konuşmasına "Son 20 yılda 537 milyar dolar faiz ödenmiş, diyorlar ya biz faize karşıyız. Biz ülkemize temiz parayı getireceğiz yatırım yapacağız . Akdeniz'in en güçlü ülkesi haline gelmek için çaba harcayacağız kimse endişelenmesin. Onlar bizi anlayamazlar. Bu millete sözüm var yurt dışına çıkartılan paraları biliyorum hangi yollardan götürüldüğünü biliyorum bunların hepsini geri getireceğiz. Kul hakkı yemek haram değil mi tamamını geri getireceğiz. Rüşvet alandan büyük elçi olur mu bunları atadılar bunları derhal Ankara'ya çağıracağız izin vermeyeceğiz bunlara." şekilinde devam etti.

GAFFAR OKAN'IN KATİLLERİYLE İŞ BİRLİĞİ YAPANLAR BİZE HESAP SORAMAZLAR

Kılıçdaroğlu temel atma töreni konuşmasına son verirken "İki kırmızı çizgimiz var bayrağımız ve vatanımız. Bayrağımız ve vatanımız için gözümüzü kırpmadan ölüme gideriz. Süleyman Şah Türbesini kaçırdılar bayrağımızı kaçırdılar. Süleyman Şah türbesini geri getireceğiz bayrağımızı tekrardan dalgalandıracağız. Gençler sizlere de sözüm var Türkiye'nin kaderini değiştirecek olan sizlersiniz yaklaşık 5 milyon 300 bin genç ilk oyunu kullanacak. Benden de size söz göreceksiniz gençlerin bu ülkenin caddelerinde nasıl özgürce dolaştığını ve yeri geldiğinde Cumhurbaşkanını rahatça eleştireceğiniz günleri göreceksiniz. Milliyetçiliğimizi sorguluyorlar. Gaffar Okan'ın katilleriyle iş birliği yapanlar bize hesap soramazlar. Sosyal Devlet olarak bu çerçevede görevimizi yapacağız. Sayın Yavaş sizlere de çok teşekkür ediyorum. Sizin şahsınızda diğer belediye başkanlarımızın da gösterdikleri çabalar için teşekkür ederim." ifadelerinde bulundu.

Haber Merkezi / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.