Mansur Yavaş'tan Asım Balcı'ya yanıt: Eleştiriler başımızın üstüne

Mansur Yavaş'tan Asım Balcı'ya yanıt: Eleştiriler başımızın üstüne

Yılın ilk belediye meclis toplantısında belediyenin karla mücadelesine yönelik eleştirilere cevap veren Başkan Yavaş, “Elimizden gelen budur. Eksiklerimizi gördük. Eleştiriler başımızın üstüne daha iyisini yapacağız” dedi. 

Ankara Büyükşehir Belediyesi 2020 yılının ilk meclis toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda gündem dışı söz alan Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı, karla mücadelede liyakatin ve yetişmiş personellerin önemine dikkat çekerek, “Yetişmiş personelleri değiştirmek kurumsal hafızaya zarar verir” eleştirisinde bulunurken, Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş ise eleştirilere yanıt vererek, “Personel değiştirmedik. Elimizdeki görev listesini size vereyim. Bunların hepsi eskiden bu işlerde çalışan personel” cevabını verdi. Ayrıca Yavaş, “Eleştiriler başımızın üstüne. Eksiklerimizi gördük. Siyasi sorumluluğu da üstleniyorum” dedi. 

kar30.jpeg

30 ARAÇ ve 500 PERSONELİMLE SAHADAYDIK

Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı eleştirilerini şöyle sıraladı, “6 Ocak Pazartesi günü Ankara güne kar yağışı ile başladı. O gün şehir hayatında ciddi olumsuzluklar yaşandı. Çocuklar okullarına inşalar işlerine, hastaneye giderken randevularını kaçırdılar. Tabi yağışın olması bizim arzu ettiğimiz bir şey. Susuz kalmayalım, tarım susuz kalmasın. Ancak bu yağışlarla ilgili olarak ilçe belediyeleri ben Altındağ Belediye başkanı olarak tedbirlerinin alınması gerekiyor. Onun dışında en başta Büyükşehir Belediyesinin ilgili kurum ve kuruluşlarının tedbirli olması gerekiyor. O gün çok büyük olumsuzluklar yaşadık. Bir daha bu olumsuzlukların yaşanmaması adına üzerimize düşen görevler var.”

BU İŞTE LİYAKAT ÇOK ÖNEMLİ 

“Bunu söylerken en başta likayat geliyor. Burada yetişmiş personeller var. Belediye Başkanımızın bu arkadaşları değiştirmesi şehir hayatını olumsuz etkileyecek problemlere yol açabiliyor. Özellikle Fen İşleri’nde kritik görevlerdeki arkadaşların değiştirilmesi orada kurumsal hafızayı da yok ediyor. Bu da benzer problemlere yol açma riski taşıyor. Hangi afet durumunda ne tür problemlerle karışılacağımızı bilen personel bu personeller. Ehliyet, liyakat ve kurumsal hafızanın altını ben özellikle çizmek istiyorum.” 

elestiriler-basimizin-ustune,-mansur-yavas,-asim-balci,-karla-mucadele,,,,.jpg

HAZIRLIKLARI ÖNCEDEN YAPALIM

“Kış aylarına gelmeden bu hazırlıkların yaz aylarında yapılması gerekiyor. Araç gereç ekipman tedarikinin yapılması gerekiyor. Tuz ihtiyacının giderilmesi gerekiyor. Aksi takdirde son anda alınan kararlar bizi olumsuzluklarla karşı karşıya getirebiliyor. Tuz hadisesi burada ön plana çıkıyor. Niteliği, kalitesi çok önemli. Tuz Gölü sınırlarımız içerisinde yer alıyor. Buradan tuz tedarikinin yapılması önemli. İlçe belediyeleri olarak 30 araç ve 500’den fazla personelle karın yağdığı gün sokaklardaydık.”

ALTI AYDIR AFET EYLEM PLANI YAPIYORUZ 

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş ise Asım Balcı’nın eleştirilerine şu cevapları verdi:
“Ankara’da afet riski olan yerlerle ilgili olan çalışmamız göreve geldiğimiz günden beri devam etmektedir. Altı aydır afet eylem planı ile uğraşıyoruz Karda açılamayan yollar, buzlanma ihtimali olan yollar ve ani yardımda yapılacak işler. Elimde broşürü sizlere vereyim. Bunun 1 günde hazırlanması mümkün değil. Hangi aracın nerede olacağı çok önceden planlandı. Yine aynı akşamki görev listesi imzalı bir şekilde kim nerede görev yapacak görevinin başındaydı.

elestiriler-basimizin-ustune,-mansur-yavas,-asim-balci,-karla-mucadele,,,,,.jpg

PERSONEL LİSTELERİNE BAKABİLİRSİNİZ 

“Elimizdeki görev listesini size vereyim. Bunların hepsi eskiden bu işlerde çalışan personel. Yeni personel alıp koymadık. Ana arterlerde, karın çok yağdığı yerlerde özellikle tepe lambalarını açık bıraktırıyorum vatandaş bizim orada olduğumuz bilsin diye. 6 aydır afet eylem planı ile uğraşıyoruz.

TUZUMUZU YAZIN HAZIRLADIK 

“Ankara’da 8572 tane cadde var. 6381 Km’de uzunluğu var. Yani bize bağlı olan yerlerde. Biz buralara toplam 1168 personel ve 390 araçla müdahale ettik. Elimizde bütün ekipmanlar bunlar. Tuzlu ilgili bir polemik var. Bununla ilgili bir yanlış var. İhaleyi 28.08.2019’da yaptık. Bir kalem tuzu aldık. Tuz yazdan beri var. İkinci ihaleye neden yaptığımızı söyleyeyim. İlk defa köylere ve mahalle muhtarlarına tuz dağıtıyoruz. Muhtarlar vasıtasıyla apartman yöneticilerine de dağıtıyoruz. Onlar da bizden tuz isteyince tuz yetmeyecek diye ikinci ihaleyi yaptık. İhale bedeli 12,5 milyon 6,5 milyona yüzde 48 tenzilatla tuz yazın alındı. 60 bin ton alındı. 48 bin ton şu an stokta var. Kullanılan 29 bin ton. Geçen seneden gelen 17 bin var. Geçen seneden gelen 17 bin ton bile yeter hiç tuz almasak.”  

elestiriler-basimizin-ustune,-mansur-yavas,-asim-balci,-karla-mucadele,,,,,,,,.jpg

SİYASİ SORUMLULUĞUNU ÜSTLENİYORUM 

“Eleştiriler başımızın üstüne. Yani biz tuzladık gidip kontrol edin falan demiyoruz. Eksiğimiz varsa eyvallah. Elimizden gelen budur. Eksiklerimizi gördük. Ani bir yağış oldu. Bunun siyasi sorumluluğunu da üstleniyoruz. Vatandaş bunun takdirini yapacak. Bostancık Caddesi’ne bakacağım. Kazılar durduruldu aslında fakat acil tamirat yapılması gereken yerler oluyor. Eleştiriler başımızın üstüne. Daha iyisini yapmak için elimizden geleni yapacağız.”

Erkal Erdoğan//İLKSAYFA

Gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.