Mansur Yavaş’tan Halk TV operasyonuna tepki

Mansur Yavaş’tan Halk TV operasyonuna tepki

ABB Başkanı Mansur Yavaş, Halk TV’ye yönelik operasyon ve kayyum atanmasının ardından yaptığı açıklamada, Türkiye’nin 2026 Dünya Basın Özgürlüğü Endeksi’ndeki sıralamasına dikkat çekerek basın özgürlüğü ve halkın haber alma hakkı vurgusu yaptı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Halk TV’ye yönelik soruşturma kapsamında gerçekleştirilen operasyon ve kayyum kararına sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla tepki gösterdi. Yavaş, açıklamasında Türkiye’nin uluslararası basın özgürlüğü sıralamasındaki yerine işaret etti.

2026 Dünya Basın Özgürlüğü Endeksi’nde Türkiye’nin 180 ülke arasında 163’üncü sırada bulunduğunu belirten Yavaş, söz konusu verinin ülkedeki basın özgürlüğüne ilişkin tabloyu ortaya koyduğunu ifade etti.

HALKIN HABER ALMA HAKKINA DİKKAT ÇEKTİ

Yavaş, açıklamasında Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nın 28’inci maddesini hatırlatarak basının özgür olduğunu ve sansür edilemeyeceğini belirten hükme vurgu yaptı.

Basın özgürlüğünün yalnızca gazetecileri ilgilendiren bir konu olmadığını kaydeden Yavaş, vatandaşların doğru bilgiye ulaşma hakkının da özgür basınla güvence altına alındığını dile getirdi.

Eleştirinin demokratik sistemin temel unsurlarından biri olduğunu ifade eden Yavaş, gazetecilik faaliyetleri ile halkın haber alma hakkının önemine dikkat çekti.

KAYYUM KARARINI ELEŞTİRDİ

Halk TV’nin geniş izleyici kitlesine sahip haber kanallarından biri olduğunu belirten Yavaş, kanala kayyum atanmasını basın özgürlüğüne ve vatandaşların haber alma hakkına yönelik müdahale olarak değerlendirdi.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.