Maraşlı Esnaflar Altınpark ANFA Fuar alanında Ankaralıları bekliyor

Maraşlı Esnaflar Altınpark ANFA Fuar alanında Ankaralıları bekliyor

Altınpark’ta Kahramanmaraşlı esnaflara destek olmak amacıyla başlayan ‘Kahramanmaraş Dayanışma Günleri’ devam ediyor. Esnaf Samet Çiftaslan, “Vatandaşları fuarımıza bekliyoruz. Yapacakları alışverişler esnafımıza destek olacak” dedi.

Büyükşehir Belediyesi'nin Kahramanmaraşlı esnaflara destek olmak amacıyla başlattığı ve ilk gününde Ankaralılardan yoğun ilgi gören ‘Kahramanmaraş Dayanışma Günleri’ devam ediyor. Altınpark ANFA Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşen dayanışma günlerinde Gazetemize konuşan Kahramanmaraş Ticaret Odası Gıda Sektörü Başkanı Samet Çiftaslan, “Kahramanmaraş’tan gelen 100 esnaf antikadan ayakkabıya, baharattan bakır ve gümüşe, çantadan deriye, giyimden kuruyemişe, tatlı-dondurmadan yöresel ürünlere kadar birçok ürünün satışını gerçekleştiriyor. En az 10 gün daha açık kalması planlanan Kahramanmaraş Dayanışma Günleri, her gün 10.00-22.00 saatleri arasında ziyarete açık olacak” dedi.

5b1865a3-f272-45b3-99ce-c906d0bc2c86.jpg

ESNAFIMIZ İÇİN PROTOKOL İMZALADIK

Çiftaslan; “Kahramanmaraş’ta gıda firması olan bir iş adamıyım. Kahramanmaraş’ta bir fabrikam üçte mağazam vardı. Depremde, fabrikamın yarısı ve iki mağazam yıkıldı. Kahramanmaraş’ta deprem sonrası esnafında dertlerini çözmek adına çalışmalar yapmaya başladık. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’a ulaştıktan sonra bütün desteği sağlayacağını söyledi ve ertesi gün Kahramanmaraş’a gelerek görüştük ve protokol imzaladık. Bu protokol karşılığında on gün boyunca Ankara’da esnafımızın cebinden bir kuruş çıkmadan bütün masrafları karşılanarak bir fuar organize ettik” ifadelerini kullandı.

17812ab9-c708-40a8-89de-b2c94a286771.jpg

ANKARALILARI FUARIMIZA BEKLİYORUZ

Çiftaslan, “İmzaladığımız protokol ile Kahramanmaraş’ta depremden büyük hasar almış 100 esnafımızı Ankara’ya getirdik. Bu 100 esnaf ağar hasar almış dükkânları yıkılmış esnaflarımız. Fuarımızda sadece gıda ürünleri yok. Burası şuan da bir AVM gibi her sektörden esnafımız mevcut giyim, gıda, oyuncak, kozmetik, yerel değerlerden olan bakırcılar gibi birçok esnafımız var. Ankaralı vatandaşlarımızı fuarımıza bekliyoruz. Ankaralı kardeşlerimizin burada yapacağı alışverişler ile esnafımıza destek olacaklar. Fuarımızdaki fiyatlar son derece uygun fiyatlardır. Kesinlikle fahiş fiyatlarda satış yapılmıyor. Esnafımız Kahramanmaraş’ta iş yapamadığından dolayı ödemelerini yapamıyor. Esnafımız ilk başta tedirgindi satış yapabilir miyiz? Diye. Ama şuan bütün esnaf arkadaşlarımız çok mutlu” şeklinde konuştu.

2795d5fd-ed89-488b-9954-ecb5979c175d.jpg

5 BİN KİŞİ KAZANIYOR

Çiftaslan, “Fuarımızda Kahramanmaraş’ın depremzede esnafı dışında başka hiçbir esnaf yer almıyor. Bu fuar aslında on günlük bir fuar değil Ankara fuarımızın ilk ayağı buradan sonra Kahramanmaraşlı esnaflar olarak İstanbul ve İzmir ve Antalya’da da fuar açılacak. Bu düzenlediğimiz fuar 40 günlük bir maraton aslında bundan sonrası için esnafımız kazandığı paralar ile Kahramanmaraş’ta yeni bir düzen kurarak Türkiye ekonomisine katkı sağlamaya devam edecek. Şuan burada ailelerini de sayarsak 5 bine yakın insanımız ekmeğini kazanıyor. Dolayısıyla Ankaralı kardeşlerimizi geriye kalan günlerde fuarımıza bekliyoruz” dedi.

32fb4274-9c42-4bc0-9203-de5036066c1f.jpg

BAŞKANA TEŞEKKÜR

Kahramanmaraş Ticaret Odası Gıda Sektörü Başkanı Samet Çiftaslan son olarak şöyle konuştu; “Deprem siyaset üstü bir olay. Bize bu imkânı veren ABB Başkanı Mansur Yavaş’a çok teşekkür ederim. Fuarımız 26 Mart tarihinde son bulacak. Fuarımız Altınpark Anfa Fuar alanında 10 gün süre ile devam edecek. Sabah saat 10.00’da başlayıp akşam 22.00’da kapanacak. Bütün Ankara halkını fuarımıza bekliyoruz.”

Faruk Gökyurt/ www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum