‘Markaları Ulus’a davet ediyoruz’

‘Markaları Ulus’a davet ediyoruz’

Yeni Bahar Otel Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Yılmaz Ankara’nın turizm potansiyelini arttırmaya yönelik çalışmalara her kesimin destek vermesi gerektiğine dikkat çekerek “Tekstil ve ayakkabı dünyasının tüm markalarını Ulus’a davet ediyoruz” dedi.

Ulus’un tarihi değerinin yanı sıra ticari değerinin de geri kazandırılması gerektiğini belirten Yenibahar Otel Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Yılmaz, cadde mağazacılığının en güzel yapılabileceği yerin Ulus olduğunu belirterek tekstil ve ayakkabı dünyasının tüm markalarını Ulus’a davet ettiklerini ifade etti.

Ulus’un ticari değeri de geri kazandırılmalı

Ankara’nın turizm potansiyelini arttırmaya yönelik çalışmalara her kesimin destek vermesi gerektiğine dikkat çeken Yılmaz, “Tekstil ve ayakkabı dünyasının tüm markalarını Ulus’a davet ediyoruz. Ulus’un tarihi değerinin yanı sıra ticari değeri de geri kazandırılmalı. Cadde mağazacılığının en güzel yapılabileceği yer Ulus’tur” dedi. 

“Ulus Cadde mağazacılığını karşılayabilecek yapıya sahip”

Ulus’un turizm potansiyeline sahip bir semt olduğunu ifade eden Yılmaz, Ulus’un tarihi kimliğine kavuşturularak ayağa kaldırılması gerektiğini söyledi. Kent dokusunun bozulmadan semtin turizm mekânları içinde yer alması gerektiğini de belirten Yılmaz, geçmişte hazırlanan projelerin hayata geçirilmesi gerektiğini kaydetti. Ulus’un turizm potansiyelinin yanı sıra ticari potansiyeline dikkat çeken Yılmaz, Ulus’un cadde mağazacılığını karşılayabilecek bir yapıya sahip olduğunu söyledi. 

“Turizmi canlandırmaya katkı sağlar”

Geçmişte Ulus’un ticaretin de kalbi olduğunu hatırlatan Yılmaz,  Ulus Tarihi Kent Projesi’nin bunu dikkate alarak hayata geçirilmesi gerektiğini bildirdi. Ankara’da yeteri kadar AVM bulunduğunu ve son zamanlarda cadde mağazacılığının önem kazandığını anlatan Yılmaz, cadde mağazacılığına en uygun yerin Ulus olduğunu kaydetti. Cadde mağazacılığının Ankara’daki turizm potansiyelini de canlandırmaya katkı sağlayacağını düşündüklerini söyleyen Yılmaz, tekstil ve ayakkabı dünyasının tüm markalarını Ulus’a davet ettiklerini yineledi. 

Ekonomi ve istihdama katkı sağlar

Ankara ve Ankara ekonomisine her kesimin katkı sağlayacak çalışmalar yapması gerektiğine de değinen Yılmaz, Başkent’in en önemli tarihi merkezi olan Ulus’un tekrar canlılığını kazanmasının önemine işaret etti. Ulus’un ayağa kalkmasının hem ekonomiye hem de istihdama katkı olduğunu belirten Yılmaz, kendilerinin de üstüne düşen her görevi yapmaya hazır olduklarını bildirdi. 

Emrah ÖZCAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.