Memur Sen zam beklentilerini açıkladı: Rahatlatacak ve unutulmayacaktır

Memur Sen zam beklentilerini açıkladı: Rahatlatacak ve unutulmayacaktır

2022 Aralık ayı enflasyon rakamının belli olmasıyla memur maaşlarına yapılacak zam oranı da netleşti. Memur Sen, yüzde 16'nın yeterli olmayacağını belirterek, beklentilerini ilan etti; "2023'ün ilk müjdesi bu olsun" dedi.

TÜİK’in aralık ayı enflasyon rakamını açıklamasıyla 2022 yılı enflasyon rakamı netleşti. Şimdi gözler memur maaşlarına yapılacak zamma çevrildi. Bu noktada yetkili sendika olan Memur Sen, beklentilerini açıkladı.

YÜZDE 16 YETMEZ EK ZAM BEKLİYORUZ

Memur sen Genel başkanı Ali Yalçın, açıklanan enflasyon rakamları neticesinde memur maaşlarına yansıyacak zam oranının yüzde 16.47 olduğuna dikkat çekerek, bunun yeterli olmayacağını, ek zam beklediklerini kaydetti.

İLK MÜJDE BU OLSUN

Yalçın, 2023’ün ilk müjdesinin memura ek zam olmasını isteyerek “Yüzde 16,47 artışa ilave yapılacak ek zam kamu görevlilerimizi/emeklilerimizi rahatlatacak, unutulmayacaktır” dedi.
Memur sen Başkanı’nın twitter hesabından yaptığı açıklama şöyle:

1----“TÜİK Aralık ayı enflasyon oranının %1,18 açıklanmasıyla birlikte; yıllık enflasyon %64,27, enflasyon farkı yüzde 7,84 ve kamu görev./emeklilerinin maaş/ücretlerine %8 Toplu S. artışıyla beraber yansıyacak oran yüzde 16,47 olarak belli oldu.

2----2022 yılında küresel ekonomik krizin yansımasıyla oluşan enflasyonist durumdan kamu görevlilerimizi korumak için maaş/ücretlere toplamda %87 artış yapılmış, Gelir V.muaf., Sözleşmeliye kadro ve Ek Gösterge düzenlemesi gibi çalışma hayatına yönelik birçok önemli adım atılmıştır.

3----Haklı beklentilere cevap verecek şekilde asgari ücrete yapılan artış, sabit gelirlinin korunması yönünde gösterilen iradenin önemli bir yansımasıdır. Asgari ücrete oran/tutar bazında yapılan tarihi artışı gerekçe kılan piyasa gerçekleri, kamu görevlilerimiz için de geçerlidir.

4----2023 yılının ilk müjdesi, 2022 yılındaki kararlı iradeyi devam ettirir nitelikte kamu görevlilerimize verilecek ek zam olmalıdır. Devletimizin gücü ve paydaşlığıyla; yüzde 16,47 artışa ilave yapılacak ek zam kamu görevlilerimizi/emeklilerimizi rahatlatacak, unutulmayacaktır.”

ali-yalcin-ek-zam-talebi.jpg

www.gazeteilksayfa.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum