Mengen Festivali Ankara’da Tanıtıldı

Mengen Festivali Ankara’da Tanıtıldı

31. Uluslararası Mengen Aşçılık ve Turizm Festivalini Ankara’da tanıtan Mengen Belediye Başkanı Turhan Bulut, 56 bin porsiyon yemeğin katılımcılara sunulacağını söyleyerek, dünyanın en büyük aşçı heykeli de festivalimizin açılışında Mengen’in simgelerind

 

SÜLEYMAN TOKER/HABERVAKTİM

 

Mengen Belediye Başkanı Turhan Bulut, 3-4 Eylül arasında gerçekleşecek olan 31. Uluslararası Mengen Aşçılık ve Turizm Festivalini Başkentte bir otel de tanıttı. 31’incisini geçen yıl ülkemizdeki terör olayları nedeniyle düzenleyemediklerini dile getiren Bulut, “Mengen gibi küçük bir ilçe için böylesine uzun soluklu bir festivalin geçmişine sahip olmak ve bunu sürekli kılmak bizler için övünç kaynağıdır. 1981 yılından bu yana soluksuz bir şekilde düzenlemeye başladığımız Aşçılar Festivali o yıldan bu yana geleneksel olarak sürdürmekteyiz” dedi.

TAŞPAKONDAN 56 BİN PORSİYON YEMEK

Ülkemizdeki yerel mutfakların tanıtımına ana tema olarak yer verdiklerini belirten Bulut, “56 ilimizin aşçı dernekleri, 56 stantta yerel mutfak kültürlerini tanıtacaklar. Festivalde TAŞFED, TAŞPAKON, TAFED, ASOMDER, MAF ve Mengen Aşçılık ve Turizm Derneği organizasyonuyla farklın kategorilerde yemek yarışmaları izleyeceğiz. TAŞPAKON tarafından yapılacak olan 56 bin porsiyon yemeği katılımcılara sunarak festivalimizi bir lezzet şölenine dönüştüreceğiz. Ayrıca dünyanın en büyük aşçı heykeli festivalimizin açılışında Mengen’in simgelerinden biri olarak yerini alacak” diye konuştu.

UNESCO LOGOLU FESTİVAL

Uluslararası Mengen Aşçılık ve Turizm Festivalinin ender ve saygın organizasyonlardan biri olduğunu hatırlatan Bulut, festivalde UNESCO logosunun kullandığına dikkat çekti. Bulut, “Yıllardır olduğu gibi Yerel ve Ulusal Aşçı Örgütlerimiz festivalimize gereken desteği vererek festivalimize sahip çıkmaya devam ediyorlar. Ayrıca Başbakanlık Tanıtma Fonu, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nin yanı sıra TAŞFED(Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu), MAF(Mengen Aşçılar Federasyonu), TAFED(Türkiye Aşçılar Federasyonu), ASOMDER(Aşçılık Okulu Mezunlar Derneği), TAŞPAKON(Tüm Aşçılar ve Pastacılar Konfederasyonu), Mengen Aşçılar ve Turizm Derneği bizlere destek veriyor” ifadelerini kullandı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.