MESLEKTE BİRLİĞİN ADAYI: NEVZAT AKKAYA

MESLEKTE BİRLİĞİN ADAYI: NEVZAT AKKAYA

TÜRMOB’un Ekim ayında yapılacak Seçimli Olağan Genel Kurulu’nda Ankara Meslekte Birlik Grubu’nun adayı ASMMMO bir önceki dönem Oda Sekreteri Nevzat Akkaya olarak açıklandı.

OSMAN AKDOĞAN/ HABERVAKTİM-

Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) seçimlerine iki ay gibi bir zaman kaldı. Ekim ayında yapılacak seçimlerde kurullara seçilecek adayların isimleri belli olmaya başladı. Seçimlerin güçlü gruplarından olan Meslekte Birlik Grubunun adayları da şekillenmeye başladı. Ankara Meslekte Birlik Grubu Yönetimi, TÜRMOB adayı olarak Ankara Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (ASMMMO) bir önceki dönem oda Sekreteri Nevzat Akkaya ismi üzerinde uzlaştı. ASMMMO’da başarılı proje ve çalışmalarıyla dikkat çeken Akkaya adaylığıyla ilgili olarak yaptığı değerlendirmede şunları söyledi:

ÜLKEMİZ ADINA KATMA DEĞERLER ÜRETİYOR
Türkiye’nin ekonomisini ve siyasetini yönlendiren, tüm kurumların merkezi Ankara’da; Mali Müşavir olarak 1999 yılından bugüne kadar hizmet vermekteyim. Globalleşen dünyada sivil toplum kuruluşlarının büyük önem kazandığı gerçekliğiyle ben de bir yandan mesleğimizi en iyi şekilde icra etmeye gayret ederken, diğer yandan da çok sayıda sivil toplum kuruluşlarında görev alarak ülkemiz, ideallerimiz ve geleceğimiz için katma değer üretmeye, topluma fayda sağlamaya gayret ediyorum”
ORTAK ADAY: AKKAYA
 “Meslek camiamızın çatı kuruluşu olan TÜRMOB’umuzun seçimleri Ekim ayında yapılacak. Bu seçimler sonunda meslektaşlarımızın teveccühü ile yönetim, denetim ve disiplin kuruluna seçilen adaylar 3 yıl süreyle görev yapacak. Meslektaşlarımızın önemli bir kısmını temsil eden ve sağ siyasi yelpazenin tamamının temsil edildiği Meslekte Birlik Grubu, Ankara’dan aday olarak şahsımı gösterdiler. Her şeyden önce böyle bir teveccühe layık görülmek büyük bir sevinç vesilesi.  Meslek büyüklerimize ve üstatlarımıza teşekkür ediyorum. TÜRMOB 98 bin civarında SMMM ve 5 bin civarında YMM üstatlarımızın temsil edildiği 103 bin kişilik bir meslek kuruluşudur”
SORUNLARA ÇÖZÜM OLMAYA GELİYOR
Mesleğimizin yıllardır biriken sorunları var. Her geçen gün meslektaşlarımızın omuzlarına yeni yükler ekleniyor. Akademik bir meslek kuruluşu ve Türkiye’nin en önemli sivil toplum kuruluşlarından biri olan TÜRMOB’da mesleğimiz, meslektaşlarımız, ülkemiz ve mesleki geleceğimiz açısından yapılacak çok fazla iş var.  ASMMMO’da görev yaptığım üç yıllık sürede önemli projelere imza attık. Meslek mensuplarımızın teveccühü ile TÜRMOB’da onları en iyi şekilde temsil edeceğim. Mesleğimizin hak ettiği yere ulaşması, meslektaşlarımızın emeklerinin ve alın terlerinin karşılığını aldığı, angaryaların son bulduğu bir dönemi hep birlikte inşa etmek için çıktığım bu yolda tüm camiamın desteklerini bekliyorum dedi. Akkaya, mesleki siyaseti meslek haline getirenlerin aksine sadece bir dönemlik aday olduğunu ve  TÜRMOB’da ki 27 yıllık SMMM sessizliğine son vereceklerini, temsilde adaleti sağlamak için mücadele edeceklerini söyledi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.