METRO SEVİNCİ

METRO SEVİNCİ

Keçiören metrosu herkesi memnun edecek. Vatandaş konforlu bir ulaşıma kavuşmanın mutluluğunu yaşarken çevre esnafı işlerinin artacağı yönünde ümitli olduğunu belirtiyor.

HAKAN ŞAHİN/HABERVAKTİM

Gün içinde faaliyete geçecek olan Keçiören Metrosunda son kontroller yapıldı. Dün Keçiören’deki tüm istasyonlarda yürüyen merdivenler çalıştırılarak test edildi. Teknik ekipler elektrikli araçlarda herhangi bir arızaya mahal vermemek için olağan dikkatiyle istasyonda kontrollerde bulundu.

Habervaktim olarak istasyon çevresindeki esnafın görüşlerini aldık. Edindiğimiz izlenimlere göre esnaf istasyonun faaliyete geçmesiyle kazançlarının artacağı yönünde umut taşıyor. Tek endişelerinin güvenlik olduğunu belirten çevre sakinleri açılışın yapılacağı saatlerde çok dikkatli olunması gerektiğini belirtti.

ESNAFIN YÜZÜNÜ GÜLDÜRECEK

Keçiören Metrosunun en işlek duraklarından birisi olacak Dutluk istasyonu civarındaki esnaflar heyecanla açılışı bekliyor. Metronun faaliyete geçmesiyle en kalabalık yerlerden biri haline gelecek olan bu noktada işlerinin de artacağını ümit ediyorlar.

Dutluk istasyonu civarında lokanta işletmesi bulunan Ferhat Mertoğlu, “ Metro açılışı ile birlikte Keçiören’in en kalabalık yerlerinden birisi burası olacak. Bu bizim işlerimizi pozitif yönde etkileyecektir. Ben bunu çok olumlu görüyorum. Günde binlerce insan girip çıkacak bu istasyondan. İster istemez bizim dükkanımızın önünden geçecekler, görecekler. Bizim için iyi olacak. Müşterimiz artacak. Yıllardır beklediğimiz metro sonunda açılıyor. İnşallah hayırlısı olur” dedi.

TEK İSTEĞİMİZ SIKI GÜVENLİK

Çevre esnaflarından Mertoğlu güvenlik endişesi duyduğunu, “Burası insanların toplandığı kalabalık bir nokta olacağı için terör eylemcilerinin de dikkatini çekebilir. Allah korusun herhangi bir kötü olayla karşılaşmak istemeyiz. Benim burada bir esnaf olarak yetkililerden tek isteğim güvenlik önlemlerinin eksiksiz bir şekilde alınmasıdır” şeklinde belirtti.

OTOBÜS BEKLEMEYE SON

Keçiören’de durakta otobüs bekleyen öğrencilerden Ali Ercan ve Hakan Durmuş yarından itibaren metroyu kullanacakları için mutlu olduklarını, “ Dutluk durağını kullanarak Kızılay’a kadar gideceğiz. Trafik sorunu olmayacağı için zamandan tasarruf edeceğiz. Okulumuza her gün metroyla gideceğimiz için soğuk havada duraklarda otobüs beklemekten de kurtulacağız” sözleriyle anlattılar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.