Microsoft Edge için kripto cüzdanı desteği geliyor

Microsoft Edge için kripto cüzdanı desteği geliyor

Microsoft’tan kripto atağı geldi. Edge, çok konuşulacak özelliği bünyesine katıyor. Teknoloji devi Microsoft, kripto sahiplerini sevindirecek bir çalışma yürüttü.

Günümüzde kripto paralar daha fazla kullanıcı tarafından benimsenirken, tarayıcılar da buna adapte olmaya uğraşıyor. Teknoloji devi Microsoft, Edge tarayıcısına yerleşik bir kripto cüzdanı eklemek için çalışmaların ilk adımı attı. Özellik şu anda yeni bir cüzdan oluşturan veya mevcut cüzdanı Edge’e bağlayabilen bir grup kullanıcı tarafından inceleniyor.

Microsoft’tan kripto atağı

KULLANICILARIN GÜVENLİĞİ İÇİN GELİŞTİRİYOR

Microsoft, Edge cüzdan (M-Wallet) özelliği sayesinde kullanıcıları güvenli olmayan adreslerden veya uygulamalardan korumayı hedefliyor. Üzerinde çalışılan yeni kripto para desteği, entegre güvenlik özellikleriyle çok daha basit bir deneyimi mümkün hale getirecek. Üzerinde geliştirmeler yapılan Edge Canary ile test programın kayıt olan kullanıcılar cüzdana edge://wallet/crypto adresi üzerinden ulaşabilir. Müşterilerin kripto para birimi transfer etmesine, göndermesine, satın almasına ve farklı para birimlerini takip etmesine müsaade ediyor.

Edge dijital cüzdanın ilk sürümü, Coinbase ve MoonPay borsalarını destekler nitelikte çalışıyor. Ama ilginç şekilde henüz en popüler kripto para platformu olan Binance enegrasyonu hakkında bir bilgi yok. İlerleyen günlerde daha fazla borsanın eklenmesi tahmin ediliyor. Edge’de yerleşik cüzdan kullanımı isteğe bağlı olduğunu belirtmekte fayda var. Kullanıcılar isterse eklentiler veya uygulamalar üzerinden farklı cüzdanları da tercih edebilme özgürlüğüne sahip.

microsoft edge kripto para Cuzdani

Yerleşik kripto desteği sunan ilk web Microsoft Edge tarayıcısı değil. Farklı bir Chromium tabanlı tarayıcı olan Brave Browser, kullanıcılar için ödül sistemi de dahil olmak üzere geniş bir kripto para desteğini içerisinde barındırıyor. Son olarak Opera’nın yerleşik dijital cüzdan barındırdığını vurgulayabiliriz.

Sedat Osman Koç /www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.