Milletvekil Yayman: Hatay Hataylılarındır

Milletvekil Yayman: Hatay Hataylılarındır

AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman mart ayının başında Hatay’a ilk etapta 40 bin konut inşa edileceğini söyledi. Yayman, “Hatay Hataylılarındır. Hiçbir hemşerim, kardeşim şehirlerini terk etmez. Herkes geri dönecek” dedi.

Mamak Belediyesi’nin çalışmalarını takip etmek için gittiğimiz Hatay’da AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman açıklamalarda bulundu. Gazetemize konuşan Yayman, “Ben buradan giden insanlarımızın geri geleceğini biliyorum. Hataylılar Hatay’da kalacak kimse burayı terk etmek istemiyor. Burayı Suriyelilere bırakmak gibi birtakım haberler duyuyoruz. Hiç kimse burayı ne Suriyelilere nede başka bir gruba bırakmaz. Bunu çok net olarak söylüyorum. Bugün burada bir siyasetçi kimliğimle değil sizi şehrinde ağırlayan bir kardeşiniz bir Hataylı olarak söylüyorum. Hatay Hataylılarındır. Hiçbir Hataylı hemşerim kardeşim şehirlerini terk etmez” sözleri ile Hatay’ın boşaldığına dair açıklamalara yanıt verdi.
AK Parti Hatay Milletvekili Yayman ayrıca, üst üste gelen depremlerin bölge halkını korkuttuğunu söyleyerek “Şu an eksik diyebileceğimiz tek şey daha fazla çadıra ihtiyacımız var. İnsanlara korku çadırı lazım evi sağlam ama korktuğu için evine giremiyor çadır istiyor. Her vatandaşımıza yetişmek istiyoruz” şeklide açıklamalarla bölgede ki durumu özetledi.

sada.jpg

GERİ DÖNECEKLER

AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, “Hatay’da bir jeolojik deprem oldu. Demokratik bir deprem olmayacak. Şu anda şehrimiz boşaldı. Ama bu insanlarımız geri gelecek. İnsanımız depremin yıkımından psikolojik olarak etkilendikleri için buradan çıktı. Hatay’ımız zenginlik memleketidir. Ben buradan giden insanlarımızın geri geleceğini biliyorum. Hataylılar Hatay’da kalacak kimse burayı terk etmek istemiyor. Burayı Suriyelilere bırakmak gibi birtakım haberler duyuyoruz. Hiç kimse burayı ne Suriyelilere nede başka bir gruba bırakmaz. Bunu çok net olarak söylüyorum. Bugün burada bir siyasetçi kimliğimle değil sizi şehrinde ağırlayan bir kardeşiniz bir Hataylı olarak söylüyorum. Hatay Hataylılarındır. Hiçbir Hataylı hemşerim kardeşim şehirlerini terk etmez” dedi.

DAHA FAZLA ÇADIRA İHTİYACIMIZ VAR

Yayman, “Şu an eksik diyebileceğimiz tek şey daha fazla çadıra ihtiyacımız var. Onun dışında devletimizden Allah razı olsun Milletimizden Allah razı olsun. Bu depremde şunu gördük ki bu millet büyük bir millet doğudan batıya kuzeyden güneye herkes elinden gelenin fazlasını yapmaya gayret etti. İkinci deprem bizi birinci deprem kadar etkiledi. İnsanlara korku çadırı lazım evi sağlam ama korktuğu için evine giremiyor çadır istiyor. Her vatandaşımıza yetişmek istiyoruz” şeklide açıklamalar da bulundu.

sss.jpg

YIKIM BÜYÜK

Yayman, “Burada Türkiye’nin en büyük depremi oldu. Deprem Kahramanmaraş Pazarcık merkezli olmasına rağmen en büyük yıkımı Hatay’da yaptı maalesef. Hatay’ın bütün tarihi yapıları şehrin kimliğini oluşturan yapıları yok olmuş durumda. Ulucami, Habib Neccar Cami, Hava Limanı pisti yıkıldı, tarihi Hatay Cumhuriyeti Meclis Binası, Valilik Konutu, Jandarma binası, hastane yıkıldı. Hatay’da bu büyük deprem sonrasında taş üstüne taş kalmadı diyebiliriz. Hatay’da krizi yönetecek yerler dahil maalesef yıkıma uğradı. Hatay depreme alışkın bir yer değil Allah bu acıyı unutturacak başka bir acı vermesin” ifadelerini kullandı.

BİRLİK OLDUK

“Hatay’da çok büyük bir acı var. Bir taraftan şehrin yıkılmasına mı üzülelim. İnsanlarımızı kaybettik orada büyük bir acı var. Üzüntümüz çok büyük” sözleri ile yaşanan acının boyutlandırırken şöyle devam etti; “Bir taraftan maalesef şehrimizin hafızasını tarihi değerleri kayıp etmesine mi üzülelim. Bilemiyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız ve Devlet Bahçeli Bey geldi. Diğer genel başkanlarda geldi. Herkesin Hatay’a sahip çıkılması konusunda çok büyük hassasiyeti var. Cumhurbaşkanımız bizzat kendi Hatay’ımızı sahiplendi ve ne gerekiyorsa yapılacağını dile getirdi. Hatay’da dünyanın en büyük depremlerinden birisi oldu.”

İLK ETAPTA 40 BİN KONUT

AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, son olarak şöyle konuştu; “Hatay yeniden inşa edilecek. Mart ayının başında ilk planda 40 bin konuta başlıyoruz. Biz daha vefat eden vatandaşlarımızın yasını dahi tutamamışken yeniden inşaat işlerini konuşmak zor ama maalesef hayatta devam ediyor. Bir şekilde bu işlerin en kısa sürede bitirilip kalıcı konutlar içinde planlama yapmalıyız. Bakanlarımız Murat Kurum, Süleyman Soylu, Hulusi Akar, Fahrettin Koca ve 17 valimiz burada. Hatay’da yaraların bir an önce sarılması adına her ilçeye Valiler verildi. Hatay’da şu an yaklaşık 30 bin asker ve polisimiz var görev yapıyor. Hatay’da ve Afet Bölgemizin diğer illerinde belediyeler çok büyük yük aldı. Parti gözetmeksizin bütün belediyelerimize teşekkür ediyoruz.”

Faruk Gökyurt / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.