Milli Piyango Kapatılsın

Milli Piyango Kapatılsın

İyi nesillerin yetişmesi için haram yolların kapatılması gerektiğini belirten Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Gümüş, “Milli Piyango İdaresi kapatılsın” diye konuştu.

UĞUR ÖĞÜT / HABERVAKTİM

 

“Milli Piyango İdaresi kapatılsın” diyen Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Gümüş, “İyi bir nesil yetiştirmek istiyorum diyen hükümetin bu haram yolu ve harama gidecek bütün kötü yolları kapatmasını talep ediyoruz” açıklamasında bulundu.

İNSANLARIN CAZİBESİNİ ÇEKİYOR

60 milyon TL’nin vatandaşa cazibe olarak gösterilmesinin yanlış olduğunu belirten Başkan Gümüş, “Açıklanan rakam insanların cazibesini çekme noktasında ciddi bir rakam 60 milyon TL. Türk Diyanet Vakıf-Sen Sendikası olarak ve bir Diyanet personeli ve diyanet mensubu olarak, bu tür işlerin kesinlikle olmaması noktasında Maide suresi 90’ıncı ayette Yüce Mevla “Ey iman edenler! İçki, kumar, dikili taşlar ve fal okları ancak, şeytan işi birer pisliktir. Onlardan kaçının ki kurtuluşa eresiniz” diyerek direk Müslümanları kast ederek emir veriyor” dedi.

KUMARA TEŞVİK EDİYOR

Milli Piyangonun kumara teşvik ettiğini belirten Ahmet Gümüş, “Şimdi bu noktada birçok hadisi şerifte Peygamber Efendimiz (SAV) kumardan kesinlikle hem şahıs olarak hem aile olarak hem de millet olarak uzak durulması gerektiğini belirtiyor. Bizim önceliklerimiz ve rehberlerimiz nelerdir; Kuran, Peygamber Efendimiz, hadisler, sünnetlerdir. Onun için Milli Piyango gibi kumara teşvik olacak organizasyonların olmamasını istiyoruz” şeklinde konuştu.

KÖTÜ YOLLAR KAPATILMALI

“Kumara toplumu yönlendirecek her yolun kapatılmasını özellikle hükümetten istiyoruz” diyen Gümüş “Milli Piyango İdaresi kapatılsın, iddia oynamak yanlış hatırlamıyorsam 2006 yılında kanundan geçti. Kesinlikle bu kanunun en kısa sürede iptal edilmesi lazım. İddia oynamakta bir suç olmalı ve bunun önü tıkanmalıdır. Ayette net şekilde kumar oynamanın haram olduğu belirtilmiş, sayın hükümet yetkililerimiz yıllardır iyi bir nesil yetiştirmekten bahsediyor. Bu haram para milletin cebine midesine bir şekilde giriyor. İyi bir nesil yetiştirmek istiyorum diyen hükümetin bu haram yolu ve harama gidecek bütün kötü yolları kapatmasını talep ediyoruz” şeklinde konuştu.   

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.