Milli Sömürü 

Milli Sömürü 

Kızılay'da kalabalığın arasında insanlara küçük kağıtlar şeklinde hazırlamış oldukları Türk bayrağı ve Atatürk portresi dağıtan ne idiği belirsiz kişiler bulunuyor.

Bu kişilerce uzatılan kağıtları alan vatandaşlardan türlü bahanelerle para istenmesi milli simgelerin sömürü aracı olarak kullanıldığını gözler önüne seriyor.Kızılay çevresindeki kalabalık kaldırımlarda küçük kağıtlara bastıkları Türk bayrağı ve Atatürk portrelerini dağıtan kişilere hemen her gün rastlamak mümkün. Bu kişiler insanların yolunu keserek milli simgelerimizden olan Türk bayrağı ve Atatürk portreli kağıtları insanlara uzatıyorlar. Acele ile bir yerlere yetişmeye çalışan vatandaşlar da hiç düşünmeden uzatılan kağıdı alıp yoluna devam etmek istiyor.

Ancak durum sanıldığı gibi olmuyor. Kağıdı alan vatandaşları durduran kişiler türlü açıklamalar yaparak yardım parası istiyorlar. Böylece ne idiği belirsiz kişilerce dağıtılan bayrak ve Atatürk portresinin bir sömürü aracı olduğu anlaşılıyor. İnsanlar bu durum karşısında çeşitli tepkiler veriyorlar. Sinirlenerek bayrağı veya Atatürk portresini iade edenler olduğu gibi bu sömürüye kanıp yardımda bulunan vatandaşlar da bulunuyor. Yıllardır Kızılay çevresinde görülen bu milli sömürünün herhangi bir şekilde engellenmeyişi insanları rahatsız ediyor. 
 

VATANDAŞ TEPKİLİ

Ankara’nın en kalabalık kaldırımlarının olduğu Kızılay’da insanların eline tutuşturdukları küçük Atatürk portreleri ile vatandaşlardan türlü bahanelerle para istiyorlar. Bahaneler sürekli değişiyor. Milli simgeleri kullanarak İnsanlara yaklaşan kişiler  “ Hasta arkadaşımız için yardım topluyoruz, engelliler için yardım topluyoruz, kanser hastaları için yardım topluyoruz” şeklindeki ifadelerle gelir sağlamaya çalıyorlar. 
Kızılay’da hemen her gün karşılaşın bu sömürü manzarası karşısında çoğu vatandaş tepki gösteriyor. Acele ile işine yetişmeye çalışan bazı vatandaşlar zaten kalabalık olan kaldırımlarda bir de bu kişilerce oyalandığını ve sömürülmeye çalıştığını anlayınca isyan ediyor. 

SÖMÜRÜYE DUR DEYİN

Kızılay çevresinde kaldırımlarda Türk bayrağı ve Atatürk’ü kullanarak halkın milli değerlerini kullanan kişiler her geçen gün artıyor. Milli değerleri kullanarak insanlardan para koparmaya çalışan kişilerin rahatlığı görenleri şaşırtıyor. Vatandaşlar bu durumdan rahatsız olduğunu dile getirerek yetkililerin bu sömürüye izin vermemesini istiyor. Bayraklı sömürüyü bizzat yaşamış bir vatandaş olan Osman Sevgi, “ Uzattıkları Türk bayrağını alıp cebime koydum.

Ondan sonra bayrağı uzatan kişi yolumu kesip hasta arkadaşımız için yardım topluyoruz, sizin de yardımınızı istiyoruz” dedi. O an anladım ki milli değerimiz olan Türk bayrağını bir sömürü aracı olarak kullanıyorlar. Hemen bayrağı geri verdim ve sizin yaptığınıza dolandırıcılık denir dedim ve oradan uzaklaştım. Bu kişilere kimse dur demiyor. Her geçtiğimde başka birisi ya bayrak uzatıyor ya da Atatürk portresi. Bu bir suçtur. Başkent’in göbeği olan Kızılay’da böyle bir sömürünün yapılması kabul edilemez. Yetkililer bu dolandırıcılara izin vermemeli” şeklinde konuştu.  

HAKAN ŞAHİN- HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.