Minik itfaiyeciler eğitimi tamamladı

Minik itfaiyeciler eğitimi tamamladı

Ankara İtfaiyesi, yangın tehlikelerine karşı minikleri bilinçlendirmek için 60 kreş öğrencisine uygulamalı eğitim verdi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, 60 kreş öğrencisini yangın tehlikesine karşı bilinçlendirdi. Önceki gün Akköprü'deki İtfaiye merkezine öğretmenleri nezaretinde gelen miniklere yangın söndürme, arama-kurtarma konularında uygulamalı eğitim verildi. Yangın eğitimi "Elektronik Yangın Söndürme Simülasyonu"yla uygulandı. 

İFTAİYE EĞİTİMİ VERİLDİ

Minikler, Ankara İtfaiyesi çalışanları tarafından verilen eğitimleri dikkatlice dinledi. Yangın söndürme eğitimi veren İtfaiye Eğitim Amiri Cihan Kaplan, miniklere, ateşle şaka olmayacağı konusunda uyarılarda bulundu. Kaplan, itfaiyenin ne yaptığını, nasıl çalıştığını ve yangın sırasında itfaiye hattı olan 110'na nasıl bilgi verileceğini minik itfaiyecilere anlattı.

K9 KÖPEKLERİYLE TANIŞTILAR

"Elektronik Yangın Söndürme Simülasyonu" tarafından verilen eğitimin ardından miniklere arama-kurtarma operasyonlarına büyük katkı sağlayan K9 köpekleri tanıtıldı. Minikler, K9 köpeklerini sevme imkanı da buldu.  Daha sonra minikler, itfaiye aracına gruplar halinde bindirilerek kısa bir atma imkanı buldu. Kreş öğrencileri, bu eğitimlerden memnun kaldıklarını ve yangın konusunda bilinçlendiklerini kaydetti. 

Osman AKDOĞAN/HABERVAKTİM

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.