Miniklerin VAZGEÇİLMEZ  ADRESİ

Miniklerin VAZGEÇİLMEZ  ADRESİ

Keçiören'deki 150 tür balık çeşidinin bulunduğu Deniz Dünyası, özellikle minikler tarafından büyük ilgi görüyor. Çocuklar, akvaryumda dolaşmaktan oldukça keyif alıyor.

Keçiören Belediyesince 2010 yılında hizmete açılan ve yaklaşık 150 tür balık çeşidinin bulunduğu Türkiye'nin ikinci büyük akvaryumu unvanına sahip 'Deniz Dünyası' ziyaretçi akınına uğruyor. Bir birinden farklı balık çeşitlerinin su içindeki ahengi karşısında, özelikle minikler büyük keyif alıyor.   

5 BİNİN ÜZERİNDE BALIK...
Deniz Dünyası'nda Kızıldeniz, Hint Okyanusu, Hazar Denizi ile ülkemizin nehir ve göllerinden toplanan 5 binin üzerinde balık bulunuyor. Siyah uçlu resif köpek balığı, kırmızı pacu, ahtapot, aslan balığı, mersin balığı, soytarı balığı, arapaima gigas ve ciklet gibi birçok balık türü dev akvaryumda sergileniyor. Akvaryumda yılan, timsah, kaplumbağa, fare gibi birçok hayvan da bulunuyor. 

1 MİLYON LİTREDEN FAZLA SU BULUNUYOR
Kapalı alanı 2 bin 700 metrekare olmak üzere toplam 5 bin 500 metrekare alan üzerine kurulu tesiste, akvaryumun yanı sıra Amazon Ormanları'nı yansıtan bir alan, eğitim için seminer salonu, alışveriş alanı, kafeterya ve deniz feneri de bulunuyor. Deniz Dünyası'nı ziyaret edenler, dev akvaryumdaki balıkları görmenin yanı sıra Amazon Ormanları'nın havasını da soluyabiliyor.
Akvaryumda, 1 milyon litreden fazla su kullanılıyor. Yaklaşık 3 yılda 5 milyon 450 bin lira ihale bedeliyle yapılan ve Keçiören Belediyesince işletilen Deniz Dünyası'nda bulunan akvaryumlardaki sular, özel olarak hazırlanıyor. 

ÇOCUKLAR ÇOK MUTLU OLUYOR. 
Keçiören Şefkat Mahallesi 59. Sokak'ta bulunan Deniz Dünyası özellikle minikler büyük ilgi gösteriyor. Farklı türdeki balıkları ilk kez izleme fırsatı yakalayan çocuklar, oldukça keyifli anlar yaşıyor. Akvaryum hakkında duygu ve düşüncelerini muhabirimize aktaran 5 yaşındaki Mücahit, "İlk defa böyle bir yere geliyorum. Bu akvaryum çok güzel. İlk kez bu kadar balığı ve hayvanı bir arada gördüm, çok mutlu oldum" diyor.    

KUTU KUTU KUTU...

YABANCILIK ÇEKMİYORLAR
Doğal ortamları denizler olan canlılarının sergilendiği akvaryumlardaki sulara, yurt dışından ithal edilen tuzları atılıyor. Balıkların doğal ortamlarının bozulmaması için 30 litre suya bu tuzlardan 1 kilogram katılıyor. Deniz Dünyası'ndaki tüm akvaryumlar ayrıca biyolojik filitrasyon özelliğine sahip. Balıkların sağlığı için bir çok şeyin düşünüldüğü Deniz Dünyası'nda 2 balık adam da belirli aralıklarla akvaryumların temizliğini yapıyor. 

OSMAN AKDOĞAN/ HABERVAKTİM-

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.