Miraç kandili nedir? Miraç kandili önemi ne? Miraç kandili ne zaman 2024?

Miraç kandili nedir? Miraç kandili önemi ne? Miraç kandili ne zaman 2024?

Mübarek üç ayların içinde kutlanan kandillerden ikincisi Miraç kandilidir. Peki, Miraç kandili nedir? Miraç kandili önemi ne? Miraç kandili ne zaman 2024? Sorularının cevaplarını sizler için bir araya getirdik.

Mübarek üç ayların içinde kutlanan kandillerden ikincisi Miraç kandilidir. Yüce Allah'ın kutlu elçisine büyük hakikatlerin ilahi sırlarını gösterdiği vasıtaları kaldırarak, ilahi vahye muhatap kıldığı, kainatın sırlarını seyrettirdiği müminlere beş vakit namazın farz kılındığı ve biz Müslümanlar içinde ilahi lütuflarla dolu olan bir gecedir. Yüce yaratıcıya yakınlığın en üstün derecesi olan Miraç, beşer anlayışı çizgisinin ötesinde bir olaydır. Bunu tabiat kanunları ile açıklamak mümkün değildir. Peki, Miraç kandili nedir? Miraç kandili önemi ne? Miraç kandili ne zaman 2024? Tüm detaylar haberimizde:

mirac-2.jpg

MİRAÇ KANDİLİ’NİN ÖNEMİ NE?

Hicretten bir yıl kadar önce bir gece vakti vahiy meleği Cebrail (A.S), Peygamber Efendimiz (S.A.V)’i Burak adı verilen deve üzerinde Mekke’deki Mescidi Haram’dan alıp Kudüs’teki Mescidi Aksa’ya götürdü. İsra adı verilen bu yolculuk, Kur’an-ı Kerim’de şöyle anlatılmaktadır: “Bir gece kendisine ayetlerimizden bir kısmını gösterelim diye kulunu Mescidi Haramdan çevresini mübarek kıldığımız Mescidi Aksa’ya götüren Allah'ın şanı yücedir. O gerçekten işiten ve görendir.”

mirac-3.jpg

Miraç olayının Müslümanlar için önemli sonuçlarından birisi hiç şüphesiz İslam dininin direği müsabesinde olan namazdır. Namaz, müminlere bir Miraç hediyesidir. Onun içindir ki namaz müminin miracı olmuştur. Peygamberimiz (S.A.V) Miraç’ta vasıtalardan arınmış olarak yüce Allah ile buluştu ise mümin de namazda vasıtasız olarak doğrudan rabbinin huzuruna çıkar. Sadece ona kulluk etme ve sadece ondan yardım isteme fırsatı bulur. Günde beş vakit namazını huşu içerisinde eda eden mümin için namaz bir Miraç olacak ve onunla hakka yol bulacaktır.

mirac-4.jpg

MİRAÇ KANDİLİ NE ZAMAN?

Üç ayların başlangıcından sonraki ikinci kandil olan Miraç Kandili, 6 Şubat 2024 Salı günü idrak edilecek.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.