Modern TEFECİ!

Modern TEFECİ!

Söz konusu yasa dışı ilanları yapıştırmak için genç kişiler kullanılıyor. Kredi ilanlarını yapıştıran kişilere günlük yevmiye veriliyor.

Başkent'in en işlek noktalarında sıklıkla gördüğümüz fuhuş kartlarının yerini artık modern tefeciler tarafından yapıştırılan "Kredi Çıkartılır", "Hacizliye Kredi", "Acil Kredi" ilanları almaya başladı.  Kaldırımlarda, duvarlarda ve otobüs duraklarına adım başı yapıştırılan yasa dışı "kredi" ilanları hem insanları faize çekerek uçuruma sürüklüyor hem de çevrede çirkin bir görüntü oluşmasına neden oluyor. 

ADIM BAŞI MODERN TEFECİ
İllegal bir şekilde yapıştırılan söz konusu ilanlarda “Emekliye, hacizliye, çiftçilere, işçiye yüzde 100 banka onaylı kredi" yazıyor.  İnsanları zorla kredi çektirmeye sevk eden ilanlarda ayrıca telefon numaraları da bulunuyor! Son günlerde bu tarz ilanların adım başı rahatlıkla görülmesi çoğu vatandaşı üzüyor.  Yüksek faiz ve komisyon karşılığında vatandaşların sırtına kaldıramayacağı borçları yüklemeye çalışan modern tefecilere tepki gösteren duyarlı Başkentliler, yetkililerin biran önce harekete geçmesini istiyor. Fuhuş kartları gibi bu ilanların da yaygınlaşması istenmiyor. 

AİLERİ BORÇ BATAĞINA SAPLIYOR
Bu ilanların her yerde rahatlıkla görülmesinin gelecekte büyük bir sorun oluşturacağını savunan İbrahim Yılmaz adındaki bir vatandaş, "Durakta bekliyoruz kredi afişleri, kaldırımda yürüyoruz o afişler, kafamızı yukarı kaldırıyoruz duvarlarda yine o afişleri görüyoruz. Neden bunlara bir önlem alınmıyor. İster istemez o afişlerle karşılaşıyoruz. Borcu, derdi olanlar tefecilere aldanıp yine bir borç batağına rahatlıkla giriyor. Bu durum ise ailelerin parçalanmasına neden oluyor. Lütfen buna bir çözüm bulsunlar yoksa sıkıntı büyük. Bir de hacizli olan kişiye nasıl kredi çıkarılıyor burada bankaların suçu yok mu. Bu bankaları Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) incelemiyor mu?" dedi. 

İLANLARI YAPIŞTIRMAK İÇİN GENÇLER KULLANILIYOR
Ulus Bankalar Caddesi üzerinde bu ilanları kaldırıma yapıştıran şahsın görüntüleri objektifimize yansıdı. Yoldan geçenlere aldırış etmeden kısa mesafeye yasa dışı bu ilanları özenle yapıştıran genç şahıs, yoldan geçenlerden de para istedi. Muhabirimiz, o ilanları yapıştıran gençle konuştu. Kredi ilanlarını yapıştırmak için günlük para aldığını söyleyen şahıs, gün boyu işlek noktalarda gezdiğini söyledi.    

 OSMAN AKDOĞAN / HABERVAKTİM-


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.