Muhabirlerimiz O Kalabalığın Her Anını Görüntüledi

Muhabirlerimiz O Kalabalığın Her Anını Görüntüledi

Metro bağlantı çalışmaları nedeniyle 26 gündür devam eden "aktarma çilesi" yolculara zor anlar yaşatıyor. Fotoğraf karelerine yansıyan yolcuların görüntüsü ise mahşer kalabalığını andırıyor.

HABERVAKTİM O KALABALIĞIN İÇİNE GİRDİ
Muhabirlerimiz, gazetemize gelen çok sayıda gelen “aktarma” şikayetinin ardından söz konusu metro çalışmaların sürdüğü bölgeye gitti. Zorunlu aktarmadan dolayı oluşan yoğun kalabalığın arasına karışarak, yolcuların 16 Nisan'dan beridir yaşadığı zorlukları görüntüledi.  Sadece Ak Köprü ve AKM istasyonlarında yaşanan ve insan selini andıran görüntüleri gözlemleyen muhabirlerimiz, kalabalıktan ötürü metro içinde ve metro dışında yaşanan o ilginç anlara tanıklık etti.

TUTUNMAYA BİLE YER YOK

Metro içinde ve dışında oluşan insanların görüntüsü “iğne atsan yere düşmez” deyimini akıllara getiriyor. Yolcular, metro vagonlarına sığmadığı gibi voganların içinde bile tutunacak yer bulmakta bir hayli zorluk yaşıyor. Uzun boylu olan yolcular, ellerini vagonun tavanına dayayarak dik durmaya çalışırken kısa boylu yolcuların durumu ise çok daha zor oluyor. Yolcular, metro içinde nefes almakta bile bir hayli zorluk yaşıyor.Bu insan trafiği ise gün boyu sürüyor. İş gidiş-geliş saatlerinde ise aktarma iyiden iyiye eziyete dönüyor. 

OSMAN AKDOĞAN- SÜLEYMAN TOKER/ HABERVAKTİM-

 

Keçiören Metrosu ile Batıkent Metrosu’nun bağlantı çalışmaları nedeniyle 26 gündür devam eden ve 16 Haziran’a kadar da sürecek olan Ak Köprü İstasyonu’ndan Atatürk Kültür Merkezi (AKM) İstasyonu’na yapılan zorunlu aktarma, Başkentli metro kullanıcıları için çileye dönüyor. Metro vagonlarına da iki durak arasında ring yapan EGO araçlarına da günlerdir sığmayan ve insan selini andıran yüzlerce yolcunun görüntüsü, hayli ilginç kareleri ortaya çıkarıyor.  Başkentli metro kullanıcıları, yaşayan duruma tepki göstererek çalışmaların bir an önce bitirilmesini istiyor.
MUHABİRLERİMİZ AKTARMA KALABALIĞINA KARIŞTI
Muhabirlerimiz, gazetemize gelen çok sayıda gelen “aktarma” şikayetinin ardından söz konusu metro çalışmaların sürdüğü bölgeye gitti. Muhabirlerimiz zorunlu aktarmanın yaşandığı Ak Köprü İstasyonu’dan AKM İstasyonu’na vatandaşlarla yolculuk edip yaşanan sıkıntıları gözlemledi ve aktarmadan dolayı ortaya çıkan hayli ilginç görüntüleri fotoğraf kareleriyle ölümsüzleştirdi. Aktarma yapmak için bir sonraki durağa EGO otobüsleriyle ulaşmaya çalışan yolcuların şikayetlerini de dinleyen muhabirlerimiz, yaşanan izdihamdan da nasibini aldı. İki durak arasında insan selini andıran görüntülere ilk kez tanıklık eden vatandaşların yüzünde oluşan şaşkın ifadeleri de gözlemledi.  

MUHABİRİMİZİN GÖZÜNDEN İKİ DURAK ARASI YOLCULUK
Sincan- Batıkent yönünden gelen yolcular, aktarma yapmak için Ak Köprü’de inmek zorunda kalıyor. Ardından istasyondan oldukça kalabalık bir şekilde çıkan yüzlerce yolcu, insan selini andıran görüntüler içerisinde yaklaşık 100 metre ilerde bekleyen ve ücretsiz kullanılan EGO otobüslerine biniyor. EGO’ları dolduran vatandaşlar bir sonraki durak olan AKM İstasyonu’na taşınıyor. Otobüslerden koşar adım inen yolcular, tekrar metroya giriyor. Metro içinde ve dışında oluşan insanların görüntüsü “iğne atsan yere düşmez” deyimini akıllara getiriyor. Yolcular, metro vagonlarına sığmadığı gibi voganların içinde bile tutunacak yer bulmakta bir hayli zorluk yaşıyor. Uzun boylu olan yolcular, ellerini vagonun tavanına dayayarak dik durmaya çalışırken kısa boylu yolcuların durumu ise çok daha zor oluyor. Yolcular, metro içinde nefes almakta bile bir hayli zorluk yaşıyor. Aynı çileyi Kızılay istikametinden gelen yolcularda yaşıyor ve insan trafiği ise gün boyu sürüyor. İş gidiş-geliş saatlerinde ise aktarma iyiden iyiye eziyete dönüyor.  26 gündür aktarma kalabalığından dolayı zor anlar yaşayan metro kullanıcıları, çalışmaların zamanlamasının iyi ayarlanmadığı için yetkililere ateş püskürüyor.
YOLCULUK KABUSA DÖNÜYOR

Habervaktim aracılığıyla şikayetlerini dile getirmek isteyen vatandaşlar, “Kaç gündür işe gidiş gelişimiz kabusa dönüyor. Sizin de gördüğünüz bu kalabalıkta her gün ezilme tehlikesi yaşıyoruz. Bu çalışmanın okulların tatil edilmesiyle yapılması gerekiyordu. O zaman bu yoğunluk yaşanmazdı. Farklı bir çözüm istiyoruz. Zira çalışmanın bitmesine 1 aydan daha fazla zaman var. İnsanlar bu çileyi daha fazla yaşamak istemiyor" dedi.    

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.