Mühendis İş Bulamadı Klozet Taşıdı

Mühendis İş Bulamadı Klozet Taşıdı

Burhan K. 5 yıl önce Makine Mühendisliğinden mezun oldu ancak bir türlü iş bulmadı. Geçinmek için mesleğinin harici işler yapmaya başladı. Mühendis olmasına rağmen 1 yıl boyunca sırtında klozet bile taşıdı.

SURİYELİ MÜHENDİSLER ENGEL
Başarılı bir eğitim hayatına rağmen ne yaptıysa iş bulamadığını ve bütün kapıların kendisine kapandığını anlatan Burhan K. muhabirimize konuştu. İşsiz mühendis geçtiğimiz günlerde yeniden şansınız denemek için İŞKUR'a gittiğini ancak Suriyeli mühendislerin geleceği için şansının biraz daha azaldığının kendisine söylediğini iddia etti.

SÜLEYMAN TOKER/HABERVAKTİM-

 

25 yıl boyunca Mehmetçik Vakfından aldığı maaşla eğitim öğretim hayatını tamamlayan Burhan K. başaralı bir öğrenim hayatına sahip olmasına rağmen iş bulamadığını belirtti. Suriyeli mühendislerin daha çok ön planda olduğunu aktaran Burhan K. “Bu zamana kadar yapmadığım iş kalmadı. Sırtımda klozet taşımacılığından köyde domates yetiştiriciliğine kadar her işi yaptım. En sonunda ise mühendis olarak İŞKUR’a başvurdum. Başvurum sırasında Türk mühendislerden ziyade Suriyeli mühendislerin geleceğinin konuşulduğu duyduktan sonra ne yapacaksam kendi imkânlarımla yapmam gerektiğini anladım” dedi.

YAPMADIĞI İŞ KALMAMIŞ

Mezun olduktan sonra bölümü adına olmasa da yapmadığı iş kalmadığını söyleyen Makine Mühendisi Burhan K. “Ostim’de 8 ay hidrolik bağlantı elemanı olarak çalıştım. Patronum bana burada işi öğrenemeyeceğimi söyleyip beni rüzgârlıya yönlendirdi. Ostim’deki işimden ayrılıp rüzgârlıda bir yere girdim ve mühendis olmama rağmen 1 yıl boyunca sırtımda klozet taşıdım. Daha sonrasında ise baktım olmuyor kışları çalışıp yazları ise köye gidip domates yetiştiriciliği yaptım. En sonunda ise iş bulma kurumuna başvurdum ancak orada Türk mühendislerin durumu değil de Suriyeli mühendislerin geleceğinin konuşulduğunu duyduktan sonra ne yapacaksam kendi imkânlarımla yapmam gerektiğini anladım” diye konuştu.

TÜRK DOMATES TOHUMU YETİŞTİRMEYE ÇALIŞTIM

 Yaz aylarından köyüne giderek Türk domates tohumu yetiştirmeye çalıştığını vurgulayan Burhan K. “Türkiye’de Türk domates tohumu olmadığı için kendi kendime bir protesto gerçekleştirdim.  Türk domates tohumu hedefim için ilk yılımda İsrail domates tohumu yetiştirdim. Yetiştirdiğim domatesleri ise siyasi partilere götürerek Türk domates tohumu olmadığını anlattım. İkinci yılımda ise bir tanıdığım Ayaş’tan bir fide domates getirdi ve bu sefer onu ektim. Daha sonrasında yetiştirdiğim domatesleri Ziraat Fakültesine test ettirdim ve Ayaş domatesi diye ektiğim domateste İsrail tohumu çıktı. Türk domates tohumu yetiştirebilmek için meclise giderek milletvekilleriyle görüşmeler yaptım” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.