Muhsin Yazıcıoğlu davasında şüpheliydiler

Muhsin Yazıcıoğlu davasında şüpheliydiler

Darbe girişimi sırasında Marmaris’te Cumhurbaşkanı’na saldırı düzenleyenlerin başında olan Kara Havacı Astsubay Üstçavuş Aydın Özsıcak ve Kara Havacı Yarbay Davut Uçum’un Muhsin Yazıcıoğlu suikastında şüpheli oldukları ortaya çıktı.

UĞUR ÖĞÜT / HABERVAKTİM

 

Habervaktim’e konuşan Büyük Birlik Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Hakkı Öznur, Marmaris’te Cumhurbaşkanı’na saldırı düzenleyenlerin başında olan Kara Havacı Astsubay Üstçavuş Aydın Özsıcak ve Kara Havacı Yarbay Davut Uçum’un Büyük Birlik Partisi’nin şehit lideri Muhsin Yazıcıoğlu suikastında şüpheli olduklarını ifade etti. 

ŞEHİT LİDERİMİZİN DAVASINDA ŞÜPHELİYDİLER

Muhsin Yazıcıoğlu suikastında şüpheli olanların darbe girişiminde yer aldığını belirten Hakkı Öznur, “Darbeci askerlerin püskürtülmesiyle birlikte askerlerden bir kısmı helikopterlerden biri arızalanınca diğer iki helikoptere binerek İzmir'e geri dönüş yaptı. Düzenlenen askeri kalkışmanın başarısız olmasıyla birlikte darbeci askerlere yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan iki kişinin şehit liderimizin davasında şüpheli olan 132 kişinin içinde oldukları ortaya çıkmıştır. İki cunta mensubu helikopterin hafızasını söken tornavidalı karartma operasyonunda yer almış bir süre cezaevinde yatmışlar daha sonra jet hızıyla bırakılmışlardır” dedi.

HELİKOPTER GPS’Nİ ZEVK İÇİN SÖKMÜŞLER

Darbecilerin helikopterdeki GPS cihazlarını sökenlerden olduğu söyleyen Öznur, “NATO merkezli Gladyo ile de bağlantılı olan darbeci çetenin baskınında yer alan ve güvenlik güçlerimiz tarafından yakalanan hain Aydın Özsıcak İzmir Terörle Mücadele Merkezi’nde polislerimiz tarafından sorgulanınca helikopteri sökenlerden biri de olduğu ortaya çıkmıştır. Şehit liderimiz Yazıcıoğlu davasına duyarlı olan emniyet mensupları darbeci çeteye mensup bu haini sorguya alıyorlar. Sorguda yine GPS cihazlarını neden söktüğü soruluyor, kendisi “zevk için hatıra olsun” diye söktüm diyor” ifadelerini kullandı.

İLLEGAL ÇETENİN MENSUPLARI

Cumhurbaşkanı’na saldırı düzenleyen iki haini hakkında konuşan Öznur, “Marmaris’te Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik baskında yer alan hain darbeci çetenin mensupları arasında yine şehit liderimiz Yazıcıoğlu davasında ismi geçen helikopterin cihazı sökülürken orada olan, askeri kaza kırım ekibinden o dönem yüzbaşı şimdi ise Kurmay Yarbay olan Davut Uçum da vardır. Elim olay olduğunda Malatya İkinci Ordu’da görev yapan bu hain kısa bir süre yattıktan sonra tahliye edilmiştir. Daha sonra görevine devam etmiş en son İstanbul 4. Kara Havacılık Alayı’nda Kara Hava Yarbayı olarak görev yapan Davut Uçum, asker elbisesi içerisine girmiş eli kanlı canilerden oluşan illegal çetenin mensuplarından biri olarak Marmaris baskınında karşımıza çıkmıştır” diye konuştu.

KANLI DARBE GİRİŞİMİN İÇİNDE YER ALDILAR

Aydın Özsıcak ve Davut Uçum vatan haini darbeci teröristlerle birlikte tutuklandıklarını aktaran Hakkı Öznur, “15 Temmuz Neocon destekli kalkışmanın kanlı darbe girişimin içinde yer alan Gaziemir 3. Kara Havacılık Alayı’nda görevli Astsubay Üstçavuş Aydın Özsıcak ve İstanbul 4. Kara Havacılık Alayı’nda görevli Kara Havacı Yarbay Davut Uçum diğer vatan haini darbeci teröristlerle birlikte tutuklanmışlardır. Sorguları yapılan bu iki hain diğerleriyle birlikte Muğla E Tipi Kapalı Cezaevi’ne gönderildi” bilgilerini verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.