Muhsin Yazıcıoğlu'ndan Teröre Mobil Ekip Tavsiyesi

Muhsin Yazıcıoğlu'ndan Teröre Mobil Ekip Tavsiyesi

BBP Genel Başkan Yardımcısı İlker Kayalıoğlu, ülke olarak şuandaki en büyük meselemizin terör olduğunu kaydederek, PKK terörü konusunda Muhsin Yazıcıoğlu’nun “Gabar Dağı’nı arkamıza almalıyız, araziyi bilen özel eğitimli mobil birlikler kurmalıyız” şeklin

23 YILDIR RAPOR HAZIRLANIYOR
Şehit liderleri Muhsin Yazıcıoğlu’nun talimatıyla partilerinin 23 yıldır terör ve çeşitli konularda rapor hazırladıklarını ve elde edilen verilerin gerekli kurumlarla paylaşıldığını açıklayan Kayalıoğlu, ülke olarak zor bir sınavdan geçtiğimizi, Suriye meselesinin bile artık iç meselemiz haline geldiğini savundu. Kayalıoğlu, dünyanın sessiz kaldığı Türkmenler meselesi hakkında da bölgeye gidip rapor hazırladıklarını ve raporu yetkililere  sunduklarını söyledi.
BÜYÜKLERİN SAVAŞI İSLAM COĞRAFLARINDA
Güçlü ülkelerin birbirleri arasında yaşanan savaşın sürekli İslam coğrafyasındaki topraklarda meydana geldiğini hatırlatan Kayalıoğlu, “Ortadoğu adeta sömürgeci devletlerin hesaplaşma alanı alanı olmuştur. Koltuklarını ve konumlarını güçlendirmek isteyen liderler için de fırsatlar arenasıdır.  Bu gerilimlere ne süsü verilirse verilsin bilinmelidir ki bu bir ‘hak-batıl’ savaşının coğrafyamıza tezahürüdür, tecavüzüdür” diye konuştu.

OSMAN AKDOĞAN/ HABERVAKTİM-

BBP Genel Başkan Yardımcısı İlker Kayalıoğlu, Ortadoğu’da yaşananlar ve bölgedeki savaşın Türkiye’ye yansımalarıyla ilgili Habervaktim’e çarpıcı açıklamalarda bulundu.
GÜVENCE VAADİ İDAMLARI GETİRDİ
Son günlerde İran ve Suudi Arabistan arasında yükselen gerginliğe dikkat çeken Kayalıoğlu, “İki ülke arasında yaşanan süreç kısır ve lokal bir süreç değildir. İlk bakışta olumsuz hadise mezhepsel olarak yorumlanmıştır. Mezhep çatışması ilk akla gelen ve de anlaşılır bir kavramdır. Bir yerlerin garantörlüğü altında bu idamlar vuku bulmuş, mevcut çatışmalara bir yenisi daha eklenmiştir. Tarihsel birikimi oldukça güçlü olan İran’ın Rusya ve Çin ile aynı fotoğrafta yer aldıklarını, Suudi Arabistan’ın da İngiltere ve ABD ile hareket ettiklerini düşünecek olursak, bölgede yeni huzursuzlukların oluşmasının an meselesi olduğunu gözlemleyebiliriz” dedi.
BÜYÜKLERİN SAVAŞI İSLAM COĞRAFLARINDA OLUYOR
Güçlü ülkelerin birbirleri arasında yaşanan savaşın sürekli İslam coğrafyasındaki topraklarda meydana geldiğini hatırlatan Kayalıoğlu, “Unutulmamalıdır ki bu güçlü ülkeler, savaşlarını kendi topraklarında değil, İslam coğrafyasında yapmaktadır. Ortadoğu adeta sömürgeci devletlerin hesaplaşma alanı, yeraltı ve yerüstü zenginliklerinin paylaşıldığı bir alan olmuştur. Koltuklarını ve konumlarını güçlendirmek isteyen liderler için de fırsatlar arenasıdır.  Bu gerilimlere ne süsü verilirse verilsin bilinmelidir ki bu bir ‘hak-batıl’ savaşının coğrafyamıza tezahürüdür, tecavüzüdür” diye konuştu.
TÜRKİYE’YE BÜYÜK GÖREV DÜŞÜYOR
“Tüm Müslümanlar için kutsal olan bu toprakların bir çatışma alanı olmaması için, Türkiye başta olmak üzere, tüm İslâm ülkeleri üzerlerine düşen sorumlulukları yerine getirmelidir” diyen Kayalıoğlu, “Bir an evvel üst düzey diplomasi trafiği başlatılmalıdır. Türkiye arabulucu rolünü muhafaza etmeli ve taraf olmaktan imtina etmelidir” ifadelerini kullandı.


Aylardır yoğun bir bombardımana maruz kalan Türkmenler konusuna da değinen Kayalıoğlu, “Türkmenler, her tarafta sahipsiz. Tek umutları Türkiye. Bayır bölgesi yoğun bir şekilde bombalanırken, biz Ankara’da durmadık. Geçtiğimiz günlerde Genel Başkanımız Mustafa Destici’nin talimatı ile bölgeye gittik. Gittiğimizde tablo çok vahimdi. Sebepsiz yere Türkmenler bombalanıyor, bomba sesleri Yayladağ sınırımızdan bile duyuluyordu. Bombaladıkları insanlar masum sivillerdi. Fakir, yoksul Türkmen kardeşlerimiz bölgede yok edilmeye çalışılıyordu. Onların tek bir isteği topraklarını, canlarını ve namuslarını korumak” dedi. Kayalıoğlu, bölgede yaşadıkları izlenimi yetkileri bilgilendirdik, Suriye politikası konusunda yetkililere tavsiyelerde bulunduklarını söyledi.
MUHSİN YAZICIOĞLU’NDAN TERÖR RAPORU
Ülkemizdeki PKK terörüne de değinen Kayalıoğlu, “Bizim en büyük meselemiz terördür. Büyük Birlik Partisi olarak 23 yıldır terör ve stratejik konularla ilgili raporlar hazırlarız ve ülkemizi yöneten etkinlerle bu raporları paylaşırız. Yıllardır Şehidimiz Muhsin Başkan’ımız, önemli stratejik kıymeti olan çalışmalar yaptırdı. Muhsin Başkanımız, ‘Gabar Dağı’nı arkamıza almalıyız, araziyi bilen özel eğitimli mobil birlikler kurmalıyız’ derdi. Şimdi hem ülkemizde hem de Ortadoğu’da zor bir sınavdan geçiyoruz. Artık Suriye’de iç meselemiz haline geldi” diye konuştu. 

     

    

    

       

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.