Muradiye Şelalesi nerede? Muradiye Şelalesi’ne nasıl gidilir?

Muradiye Şelalesi nerede? Muradiye Şelalesi’ne nasıl gidilir?

Muradiye Şelalesi’nin gündeme gelmesiyle beraber insanlar Muradiye Şelalesi'ni araştırmaya başladı. Peki, Muradiye Şelalesi nerede? Muradiye Şelalesi’ne nasıl gidilir?

Muradiye Şelalesi tekrar gündeme geldi. İnsanlar Muradiye Şelalesi'ni merakla araştırıyor. Peki, Muradiye Şelalesi nerede? Muradiye Şelalesi’ne nasıl gidilir? İşte yanıtlar:

muradiye şelalesi nerede diye soranlar için bir manzara

MURADİYE ŞELALESİ NEREDE?

Ülkemizdeki Tendürek Dağı'ndan beslenen Bend-i Mahi Çayı üzerinde bulunan görkemli Muradiye Şelalesi, Van’ın Muradiye ilçesinin sınırlarında yer alıyor. Van şehir merkezine 80 kilometre uzaklıkta bulunan Muradiye Şelalesi adını Bağdat seferine çıkan Osmanlı Padişahı IV. Murat’tan almıştır. Muradiye Şelalesi'nin yüksekliği 18 metredir. Şelalenin karşı tarafında ki alan ise yöre halkı tarafından rekreasyon alanı olarak kullanılıyor. Ayrıca şelalenin karşısında bir de asma köprü de bulunuyor. Vatandaşlar Muradiye Şelalesi’nde doyasıya gezip, doğayla iç içe gelerek fotoğraflar çekiliyor.

Muradiye şelalesine nasıl gidilir sorusunun cevabı için şelalenin fotoğrafı

MURADİYE ŞELALESİ’NE NASIL GİDİLİR?

Muradiye Şelalesi’ne gitmek isteyen vatandaşlar Van Otogarı’ndan kalkan Çaldıran ilçe minibüsleri ve halk otobüsleri ile ulaşım sağlanabiliyor. Muradiye Şelalesi'ne yol tarifi almak için tıklayınız.

Enes Boyacı / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.