Murat Ercan projelerini açıkladı: Sincan Vadiler Şehri olacak

Murat Ercan projelerini açıkladı: Sincan Vadiler Şehri olacak

Altındağ ve Etimesgut adaylarının ardından Sincan’ın en iddialı ismi Murat Ercan da projelerini açıkladı. Ankara’da 880 kilometrekarelik yüzölçümüyle merkezin en geniş yüzölçümüne sahip ilçesi Sincan’a Spor Vadisi ve Dijital Kampüs geliyor.

31 Mart Yerel Seçimleri sonrası başkentte görevine devam etmek isteyen mevcut belediye başkanları Ankara’nın ilkleri olacak projelerini açıklamaya devam ediyor. Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel’in AMATEM, Alzheimer Merkezi ve Etimesgut Buz Pateni Pisti’nden sonra Sincan Spor Vadisi ve Dijital Kampüs kazandırılıyor. Ankara’nın batısında 880 kilometrekarelik yüzölçümüyle en geniş şehri olan Sincan’da ‘güngörmüş’ olarak nitelediği vatandaşlar ile kadın ve çocuklar için lokal ve konak kazandıran Başkan Murat Ercan bunların sayısının artıracağını söyledi. Başkan Ercan, yeni döneminde genç ve çocukların fiziken ve ruhen gelişmesi için Spor Vadisi ile içinde Uzay, Fen Bilimleri ve Matematik atölyeleri olan; ‘Teknoloji Vadisi’ olarak tanımladığı Dijital Kampüs’ü kuracağını söyledi.

muratercan1.jpg

SPOR VE TEKNOLOJİ VADİSİ KURULACAK

Sincan Belediye Başkanı ve Adayı Murat Ercan, seçilmesi halinde gerçekleştireceği projelerden Sincan Spor Vadisi hakkında, “Spor Vadisinde; gençleri ve çocukları doğayla iç içe kıldığımız, fiziken ve ruhen onları geliştirdiğimiz kompleksler olacak” ifadelerini kullandı. Başkan Murat Ercan, Dijital Dönüşüm Akademisi ve Bilim Sincan ile altyapısını oluşturdukları Dijital Kampüs Projesinin ise; genç ve çocukların Uzay, Fen Bilimleri ve Matematik atölyelerinde eğitim alabileceği, spor yapabileceği veyahut sohbet edip çay içebilecekleri teknoloji vadisi olacağını sözlerine ekleyerek, “Bununla birlikte çocuklarımıza kendi tarımını kendileri yapabilecekleri, meyve sebze ekip biçecekleri doğa, toprak ve sulamayla; biraz böyle uğraş vermenin, emek vermenin ne olduğunu orada göstereceğimiz Eko Çocuk Çiftliğimizi hayata geçireceğiz” diye konuştu.

mahalsincan2.jpg

ÇEVRE DOSTU SİNCAN

Mahal Sincan ve vatandaşın atıklarını ayrıştırması karşılığı bakiye yüklenen Doğa Kart projesini de tanıtan Başkan Murat Ercan, “Bu kart ile alışveriş de yapılabilecek. Hem böyle maddi katkı sağlayarak vatandaşları teşvik etmiş olacağız hem de sıfır atığa ve geri dönüşüme büyük katkı sağlayacağız. Ayrıca Kütüphane, kafe ve kıraathaneyi birleştireceğimiz Mahal Sincan projemizi hayata geçiriyoruz” dedi.

sinan1.jpg

TOPLAM 915 BİN METREKARE YEŞİL

“Müjdem var” diyerek, kentte kişi başına düşen yeşil alanı 1 buçuk metre artırdıklarını vurgulayan Murat Ercan, “210 bin metrekare millet bahçemiz vardı. Bunun hemen yanında 55 dönümlük sera parkımız var. Muhteşem bir seyirlik mesire alanı. Buraya Sincan dışından da çok kişi gelir. Çünkü orayı gören başka bir yere gitmiyor piknik için. Onun yanındaki 350 dönümlük araziyi Belediye uhdesine kazandırdık.350 dönüm ormanlık alan, 55 dönüm Sera Park, 210 dönüm millet bahçesi toplam 615 bin metrekarelik yeşil alandan bahsediyorum.300 bin metrekarelik Sincan Parkla birlikte sadece 2 lokasyonda neredeyse 915 bin metrekare yeşil alan kazandırmış oluyoruz” ifadelerini kullandı.

sporvadisiii.jpg

5 DEDİYSEK 10 YAPIYORUZ

Murat Ercan, “Biz vaatler noktasında sözümüzü tutamıyoruz 5 dediysek 10 yapıyoruz” sözleriyle 2019 yılında söylediği vaatleri fazlasıyla gerçekleştirdiğini vurgulayarak, “3 tane yüzme havuzumuz vardı; bunların sayısını artıracağız. Spor, yürüyüş alanları, parklar, spor salonları sayısını artıracağız. Şu anda 5 tane Şahintepesi’nde var, Sinan Şamil var demiştim ama yeterli bulmuyorum. Bu şehirde 110 bin 6-18 yaş arası genç var. 30 yaşı da eklediğimizde bu sayı 300 binlere çıkıyor. Anne çocuk oyun evleri, gençlik merkezlerinin, hanımlar ve güngörmüşlerimiz için yaptığımız konakların, lokallerin sayılarını artıracağız” dedi.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.