MÜSLÜMAN KANI DÖKÜLÜYOR

MÜSLÜMAN KANI DÖKÜLÜYOR

Köklü Değişim Dergisi Yazarı Hanifi Yağmur, Köklü Değişim Basın-Yayın tarafından verilen iftar programında yaptığı konuşmada, İslam dünyasındaki parçalanmışlığa dikkat çekti.

HABER MERKEZİ

Köklü Değişim Dergisi tarafından önceki gün Mithat Paşa’daki dergi genel merkezinde iftar programı düzenlendi. Programda konuşan Dergi yazarı Hanifi Yağmur, İslam dünyasındaki iç karışıklığa ve parçalanmışlığa dikkat çekti. Yağmur, İslam ülkelerinin bir an önce birlik olması gerektiğinin altını çizdi.


MÜSLÜMANLAR BİRBİRLERİNİ ÖLDÜRÜYOR

Ümmet coğrafyasında kardeş kanı döküldüğünü belirten Hanifi Yağmur, “Günümüzde IŞİD ve benzeri örgütler kalkıp ‘biz hilafet adana cihat ediyoruz’ diyorlar, fakat bunların hiçbirinin İslam’la uzaktan yakından ilsi yok. IŞİD’in çıktığı ilk günden beri bunu söylüyoruz. İslam ümmetini bu grupları eline bırakılmamalıyız. Asr-ı Saadet döneminde olduğu gibi günümüzde de İslam toplumu için hilafet farzdır diyoruz. Bunun için bütün Müslümanlar olarak bir gayret içinde olmalıyız. Günümüzde Halifesiz olan bir İslam âlemi cahiliye dönemi yaşıyor. Çünkü cahiliye döneminde Müslümanlar birbirlerini olur olmaz sebeplerden dolayı öldürüyorlardı. Günümüzde de aynı durumla karşı karşıyayız ve Müslümanlar her gün birbirlerini olur olmaz sebeplerden dolayı öldürüyor ne yazık ki. Bu yetmezmiş gibi bir de kafirler Müslümanları öldürüyor. Müslümanlar olarak bizim üzerimizde oynan şirk oyunlarına hep beraber dur demeliyiz. Bu da ancak ve ancak hilafeti yeniden canlandırmakla olacak” diye konuştu.  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.