Müteahhitler kaliteli malzeme kullanmak için yarışıyorlar

Müteahhitler kaliteli malzeme kullanmak için yarışıyorlar

Keçiören İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Ferit Turan, yeni binaların sağlamlığında ve malzemede çok yol kat ettiklerini belirterek, ‘‘Müteahhitler, kaliteli malzeme kullanmak için adeta birbirleriyle yarışıyorlar’’ dedi.

Keçiören’de kentsel dönüşüm ile birlikte büyük değişimler yaşandığını belirten Keçiören İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Ferit Turan, Keçiören Belediyesi’nin yaptığı yatırımları tüm bölgeye yayarak bu değişime büyük katkı sağladığını belirtti. Müteahhitlerin kalitede birbirleri ile adeta yarıştığını ifade eden Turan, kaliteli konut sayısının her geçen gün arttığını belirtti.

Keçiören’e değer katıyor

618d306b-868d-42e5-a39b-a6a8a264027f.jpg

Keçiören İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Ferit Turan Keçiören’in kentsel dönüşüme girmesinin Keçiören’in değerine değer kattığını belirterek inşa edilen mevcut yapılar ile birlikte gözle görülecek büyük farklar olduğunu ifade etti. Yükseltepe ve Ovacık gibi bölgelerde büyük değişimler yaşandığını belirten Turan, ilçe merkezinde de eski binaları yıkıp yeni binalar yaptıklarını belirtti. Eski yapıların yıkılarak yerlerine yenilerinin yapılmasının Keçiören’e değer kattığını belirten Turan, eski binalarda birçok kullanım alanının eksikliğinden yakındı.

500 bin lira ile 1 milyon arası

Turan eski yapıların birçoğunda otopark gibi alanların olmadığını belirterek, “Eski yapılara baktığımız zaman otoparkları, çocuk oyun alanları ile spor alanları bulunmamaktadır. Etkin olabilecek bir faaliyet alanları yoktur. 20 yıl önce Keçiören’den bir daire satılarak Çayyolu, Ümitköy, Eryaman gibi bölgelerden 3-4 daire alına biliniyordu. Günümüzde ise yapılar eskidiği için buradan 3-4 daire satıp o bölgelerden yalnız 1 daire alına biliniyor. Fakat Yükseltepe, Ovacık gibi bölgelerin kentsel dönüşüme girmesi ile birlikte konut değerleri tekrar artmış ve 500 bin lira ile 1 milyon arası değer kazanmıştır ve Keçiören bu konuda rahatlamıştır.” ifadelerini kullandı.

Müteahhitler kalitede yarışıyorlar

Keçiören’deki kentsel dönüşümde hedeflerine neredeyse ulaştıklarını belirten Turan, “Son 10 yıldır inşa edilen mevcut yapılar gözle görülecek kadar farklar oluşturdu. Sağlamlıkta, malzemede ve lükste çok yol kat ettik. İnşa edilen yapılarda müteahhitler iyi yapmak için, kaliteli malzeme kullanmak için adeta birbirleri ile yarış içindeler. Bu rekabet ortamı da vatandaşa fayda sağlıyor. Kaliteli konutlarda oturma imkânına kavuştular. Müteahhitlerin kalite konusunda birbirleri ile yarışması vatandaşın konforunu artırdı.” dedi.

Keçiören Belediyesi yatırımlarını tüm bölgeye yaptı

Kentsel dönüşüme 20 yıl önce girilseydi Keçiören’in merkezinden dış bölgelere doğru kentsel dönüşüm yapılacağını söyleyen Turan, geç kalındığı için dış bölgelerden başlayıp merkeze doğru uzanan kentsel dönüşüme gidildiğini belirtti. Ovacık, Esertepe gibi bölgelerden başlayıp merkeze doğru geldiklerini belirten Turan, bu konuda Keçiören Belediyesi’nin çalışmalarının çok iyi olduğunu belirtti. Turan, “Keçiören Belediyesi iş merkezleri, sosyal tesisler, aile yaşam merkezleri, yeşil alanlar ve vb. alanları bir bölgede toplamak yerine tüm Keçiören’e yayarak yaptı. Bu da Keçiören’e büyük bir fayda sağladı.” diye konuştu.

Başkan Ak birçok değer kazandırdı

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak’ın ödüllü projesi olan Ihlamur Vadisi hakkında da açıklamalarda bulunan Turan, geçmiş dönemlerde o bölgeden geçen her insanın pis bir kokuya maruz kaldığını belirtti. Turan, “Geçmiş dönemlerde o bölgeden geçen her insan burnunu kapatarak geçiyordu. Şimdi ise bütün Keçiörenliler orada yürüyüş ve spor yapıyor. İnsanlar öncesinde o bölgeden kaçarlardı fakat şimdi gezmeye gidiyorlar.” dedi. Ihlamur vadisi gibi alanların ilçenin değerine değer kattığını belirten Turan sadece Ihlamur Vadisi’nin değil Kartaltepe kent ormanı gibi mesire ve etkinlik alanları gibi yerlerin sayısının artmasının ilçenin değerini de yükselttiğini belirterek, Keçiören Belediyesi’nin bu konuda çok çalıştığını ve Başkan Mustafa Ak’ın ilçeye birçok değer kazandırdığını dile getirdi.

Başkan Ak ile uyum içerisinde çalışıyoruz

Yapılacak Cumhuriyet Kulesi ile ilgilide açıklamalarda bulunan Turan, Keçiören İnşaat Müteahhitleri Birliği olarak kendilerinden bu konuda bir istek de bulunulursa üstlerine düşen görevi yerine getireceklerini söyledi. Turan görevden kaçmayacaklarını belirterek, “Görev verilirse görevden kaçmayız. Bizlerde elimiz taşın altına koyarız.” dedi. Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak ile uyum içerisinde çalıştıklarını belirten Turan, birlik içinde çok güzel bir Keçiören inşa ettiklerini belirtti. Bu konuda kendilerine verdiği desteklerden dolayı Mustafa Ak’a teşekkür eden Turan, başkan Ak ile uyumun çok önemli olduğunun altını çizdi.

Emrah ÖZCAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.