Müzik Ankara’ya geliyor: Dev festival bugün başlayacak

Müzik Ankara’ya geliyor: Dev festival bugün başlayacak

Sevda-Cenap And Müzik Vakfı'nın önderliğinde düzenlenen Uluslararası Ankara Müzik Festivali, 38. kez sanatseverlerle buluşmaya hazırlanıyor. Bugün başlayacacak olan festival 30 Nisan’a kadar devam edecek.

Sevda-Cenap And Müzik Vakfı tarafından düzenlenen Uluslararası Ankara Müzik Festivali bu yıl 38. kez sanatseverlerle buluşmaya hazırlanıyor. 4-30 Nisan tarihleri arasında gerçekleşecek olan festival, Ankara'nın en uzun soluklu uluslararası etkinliği olma özelliğini taşıyor.

1-002.jpg

300’DEN FAZLA SANATÇI

Başkentli sanatseverlerin uzun süredir heyecanla beklediği festival, müziğin iyileştirici gücüne ve sanatın önemine vurgu yapacak.

Bu yılki festivalde Türkiye'nin yetiştirdiği sanatçılarının yanı sıra Japonya, Almanya, Çekya, Hırvatistan, Rusya, Macaristan, Gürcistan, Norveç, Azerbaycan, Fransa ve İtalya gibi ülkelerden gelen 300'ü aşkın sanatçı ve topluluk yer alacak.

2-001.jpg

TÜRK SANATÇILARA YARAYACAK

Festival çeşitli kategorilerdeki etkinliklerle dolu olacak. Senfonik konserlerden modern baleye, oda müziğinden caza kadar geniş bir yelpazede sanatseverlere unutulmaz deneyimler sunulacak.

Türk sanatçılar uluslararası platformlarda kendilerini gösterme ve yurt dışında konser verme fırsatı bulacak.

3-002.jpg

EKONOMİYE KATKI

Sevda-Cenap And Müzik Vakfı Genel Sekreteri Pınar Alpay Yüksel, festivalin 50. yıl dönümünde sanatseverlere vakfın öz kaynakları ve yerli-yabancı kurumların katkılarıyla armağan edildiğini belirtti. Festivalin Ankara'nın ekonomik ve kültürel hayatına da önemli bir canlılık katacağı öngörülüyor.

Uluslararası Ankara Müzik Festivali MEB Şura Salonu, CSO Ada Ankara Konser Salonları, Bilkent Konser Salonu, Çankaya Sahne, Flow Digital Theater CerModern ve Resim Heykel Müzesi Salonu gibi önemli mekanlarda gerçekleşecek.

Festivalin kapanış konseri ise Rus şef Vladimir Fedoseyev yönetiminde Moskova Çaykovski Senfoni Orkestrası'nın performansı ile gerçekleşecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.