MYK nedir? Mesleki Yeterlilik Belgesi ne işe yarar?

MYK nedir? Mesleki Yeterlilik Belgesi ne işe yarar?

Siyasi partiler ve sivil toplum örgütleri tarafından kullanılan MYK'nın ne olduğu merak konusu. MYK nedir, MYK belgesi ne işe yarar?

Vatandaşlar son zamanlarda gündem olan MYK haberlerinin ardından internette MYK hakkında bilgi almak istiyor. Peki, Siyasi partiler ve sivil toplum örgütleri tarafından kullanılan MYK'nın ne olduğu merak konusu. MYK nedir, MYK belgesi ne işe yarar?

MYK NEDİR?

Mesleki Yeterlilik Kurumu (kısaltması ile MYK), meslek standartlarını temel alan, teknik ve meslekî alanlarda ulusal yeterliliklerin esaslarını belirlemek amacı ile denetim, ölçme ve değerlendirme, belgelendirme ve sertifikalandırma hakkındaki faaliyetleri yürütmek ve nitelikli işgücü için paydaşlarla birlikte kalite güvencesi uluslararası düzeyde sağlanmış Türkiye Yeterlilik Sistemini işletmek için kurulmuştur. MYK kısaltması farklı anlamlarda da kullanılabilmektedir.

myk.jpg

MYK genellikle "Merkezi Yönetim Kurulu"na karşılık geliyor. Söz konusu terim, bir organizasyonun yönetim kuruluna veya merkezi yönetim organına atıfta bulunmak için kullanılıyor. Örneğin bir siyasi kuruluşun MYK olarak isimlendirilen bir merkezi yönetim organı olabilmektedir.

MESLEKİ YETERLİLİK BELGESİ NE İŞE YARAR?

Mesleki Yeterlilik Belgeleri teorik ve performans sınavları ve ölçme değerlendirme faaliyetleri bitiminde başarılı olan bireyler için hazırlanır. Kişinin söz konusu ulusal yeterlilikte belirtilen öğrenimlere ve kazanımlara sahip olduğunu belgeler.

Furkan Göktürk / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.