NAYLON ÖNLEM

NAYLON ÖNLEM

Hamamönü, devam eden tadilat çalışmaları ile tarihi güzelliklerin mekanı haline hızla dönüşürken restorasyon çalışmalarındaki güvensiz inşaat sahaları tehlike oluşturuyor.

HAKAN ŞAHİN/ HABERVAKTİM

Hamamönü ve Hamamarkası’nın tarihi yapısını korumak amacıyla restorasyon çalışmalarına verilen önem arttı. Boş alanlara da tarihi dokuyu bozmamak için eski tipte yapılar inşa ediliyor. İnsanı alıp eski devirlere götüren bir yapıya kavuşturulan Hamamönü Ankara’da en gözde mekanlardan birisi haline dönüşüyor. Yapılan iş ne denli güzel sonuçlara ulaşsa da inşaat sahalarında kabul edilemez görüntüler göze çarpıyor. Dar sokaklarda etrafa saçılmış elektrik kabloları ölüm tehlikesi oluşturuyor.

TEHLİKE SAÇIYOR

Hamamarkası’nda Tekin sokakta yapılan inşaat hiçbir güvenlik tedbirinin alınmaması ile tehlike saçıyor. İnşaatta kullanılan elektrik başka bir binadan kabloyla çekiliyor ve kablo sokağı boylu boyunca kaplıyor. Üstelik prizlerin sadece kabloyla bağlandığı göze çarpıyor. Sokağa taşmış olan elektirik kabloları kar yağışı ile ıslak sokaklarda vatandaşlar için tehdit oluşturuyor. Elektrik prizinin yağıştan korumak için sadece bir naylon poşet ile sarılmış olması da dikkatlerden kaçmıyor. İnşaatın bir bölümüne konulan önce iş güvenliği tabelası da bu ne perhiz bu ne lahana turşusu dedirten cinsten bir uygulama olarak göz önünde duruyor. Zaten dar olan sokakları kaplayan güvenlik önlemsiz kablolar insanlar için ölüm tehlikesi oluşturuyor.

BAŞKENT’İN YENİ GÖZDESİ

 Hamamönü tarihi dokusunu koruma ve güzelleştirme çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Gerek restorasyon çalışmalarıyla gerekse yeni yapılan tarihi görünümlü yapılarla Başkent’e tarihi bir hava katmaya devam ediyor. Ankara’da göz dolduran bir hale gelen Hamamönü birçok Sivil Toplum Kuruluşu’na mesken olurken turistik özelliğini de sürdürüyor. Hamamönü, herkesin bildiği güzel mekanlardan biri haline dönüşen, insanı alıp eskilere götüren tarihi bir yapıya kavuştur. Hafta sonları ailesi ile gelip tarih kokan dar sokaklarında yürüyüş yapıp tarihi dokular önünde özçekim yapmak insanların yeni faaliyetlerinden birisi halini aldı. Tarihi sıcak mekanlarda oturup bir şeyler içmek ve sevdikleriyle sohbet etmek için de Başkentlilerin tercih ettiği gözde mekanlardan birisi halini aldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.