Ne olacak bu dinozorların hali?

Ne olacak bu dinozorların hali?

Altınpark’ta bir depoda objektiflerimize takılan dinozor maketlerinin hali “çürümeye mi terk edildiler” sorusun akla getirdi.

Aydınlıkevler’de bulunan Altınpark’ta depo olarak kullanılan alana dinozor maketlerinin bırakılması vatandaşın gözünden kaçmadı. Akıbetlerinin ne olacağı konusunda kesin bir bilgi olmayan dinozor maketlerinin ise nerede ve ne amaçla kullanılacağı ise henüz bilinmiyor. Vatandaşlar ise yetkililerden bu konu hakkında bir açıklama istiyor.  

Dinozorların akıbeti ne olacak

Ankara’nın yeni Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna göreve geldiği günden beri Ankara’nın çehresini değiştirmeye devam etmiş, Ankara Büyükşehir Belediyesi önünde yer alan ve geçtiğimiz günlerde kaldırılan meşhur fıskiyenin ardından Ankara'daki dev dinozor maketi de Atatürk Orman Çiftliği Kavşağı'ndan kaldırtmıştı. Bunların ardından protokol yolunda bulunan futbolcu heykelleri ile Kızılay’da bulunan lale heykelleri de kaldırılmış yerleri boş kalmıştı. Bununla beraber Melih Gökçek döneminde alınan dinozorların Altınpark’ta çürümeye yüz tutmuş bir halde görülmesi ise akıbetlerinin ne olacağı sorusunu akla getirdi. Vatandaşlar harcanan paraların boşa gitmemesi için ise çözüm önerisinde bulunuyor.

Çürümeye terk edilmemeli

haberresim36541.jpg

Vatandaşlar tarafından tepki gören dinozor maketlerinin kaldırılması olumlu karşılanmıştı. Altınpark’ta çekilen bu görüntüler ise dinozor maketlerinin çürümeye terk edildiğini düşünen vatandaşlar tarafından olumsuz tepki ile karşılandı. Bazı vatandaşlar dinozor maketlerinin geri verilmesi ya da satılmasını istiyor. Dinozor maketlerine harcanan paranın en azından yarısını geri kazanabilmek için bu tür yollara başvurulması gerektiğini ifade eden vatandaşlar, çürümeye terk edilmesine ise karşı çıkıyor.

Çocuklar için sevindirici olur

Bazı vatandaşlar ise dinozor maketlerinin geri dönüşüme verilerek başka amaçlarla kullana bilineceğini savunurken bir kısım vatandaş ise depolarda çürümeye terke edilmekten ise çeşitli parklara konularak çocukların kullanımına sunulmasını istiyor. Vatandaşlar, “Bu maketlere paralar harcanmış alınmış. Buralarda çürümeye terk edilmektense şehir içindeki parklara koysunlar en azından çocuklar için sevindirici bir haber olur. Depolarda bekletilene kadar parklarda durur.” şeklinde konuştu.  Bazı vatandaşlar ise geri dönüşümü oluyor ise geri dönüşüme verilerek farklı amaçlarda kullanılabileceğini belirtirken bir an önce bu sorunun çözülerek ortadan kaldırılmasını istediler.

Emrah ÖZCAN/HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.