Ne zaman bitecek?

Ne zaman bitecek?

Bentderesi'ndeki 13 dolmuşdurağını tek bir çatıaltında birleştirecek olan'Minibüs Terminali Projesi'halen kazı aşamasında.Vatandaş projeninne zaman tamamlanacağını soruyor.

Günde 50 bin kişinin kullandığı Bentderesi minibüsleri için hazırlanan Bentderesi Minibüs Terminali Projesi henüz kazı aşamasında. Esnaf, projenin 2018'de tamamlanacağını ifade ederken, vatandaş ise projenin kısa sürede tamamlanması gerektiğini söyledi.
Ulus Tarihi Kent Projesi kapsamında Bentderesi Caddesi ve Hacı Bayram dolmuş duraklarını tek bir çaltı altında birleştirmeyi öngören Minibüs Terminali Projesi'nin kazı çalışmaları devam ediyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin eski başkanı Melih Gökçek dönemi başlatılan projenin 2018'de tamamlanacağı duyurulmuştu. 

50 BİN KİŞİ KULLANIYOR

Bentderesi'nden minibüslere binen vatandaşlar, Ulus'ta 10 yılı aşkın süredir dolmuş durakları için uygun bir yerin oluşturulmadığını ifade ederek, Minibüs Terminali projesinin bir an önce tamamlanması gerektiğini söyledi. Dolmuşçu esnafı ise, günde 50 bin kişinin minibüs kullandığı Ulus-Bentderesi bölgesindeki tüm durakların tek bir çatı altında toplanmasından memnun olduklarını ifade etti. Esnaf projenin 2018'de biteceğini yalnız inşaatın halen kazı aşamasında olduğunu da söyledi.

EN ÜST KATI BEDESTEN OLACAK

Ankara'nın önemli ulaşım noktalarından Bentderesi'nden 13 farklı semte hareket eden dolmuşları üç katlı yapının ilk iki katı terminal; en üst katıysa 'bedesten' olarak tasarlandı.

12 HAT TEK TERMİNAL

Türkiye'de bir ilk kez Ankara'da inşa edilecek olan Minibüs Terminali, Hacı Bayram bölgesindeki mimariye uygun inşa edilecek. 12 hattın aynı anda gidip gelebileceği bin 200 minibüs kapasiteli terminalde Sanatoryum, Hasköy, Etlik, Aktepe, Keçiören, İncirli, İçaydınlık, Gölbaşı, Mamak, Siteler, Akdere, Abidinpaşa, Seyranbağları durakları yer alacak.

Uğur DUYAN/HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.