Neden Ankara?

Neden Ankara?

Son 5 ay içerisinde özellikle Başkent Ankara’nın canlı bombalarla hedef alınması tartışmalara neden oldu. Terör uzmanları, Ankara’nın Başkent ve devletin onuru olduğu için bizatihi hedef alındığını ve devlete mesaj verilmeye çalışıldığını söyledi.

TÜRKİYE’NİN BÜYÜMESİNE ENGEL OLMAK
SASAM Başkanı Süleyman Erdem, "Ankara’nın hedef alınması, terör örgütlerinin ve onların arkalarındaki uluslararası güçlerin Türkiye’ye bazı konularda mesaj vermek istemelerinin bir neticesidir. Türkiye’nin bölgesel konulardaki tercihlerinin ve özellikle enerji politikalarının, birilerinin tekerine çomak soktuğu anlaşılmaktadır. Saldırıların özellikle Ankara’da gerçekleşiyor olmasının, Türkiye’nin politikalarına ve tercihlerine bir tepki ve bu politikalardan vazgeçmesi için bir mesaj niteliği taşıdığı anlaşılmaktadır" dedi.

BAŞKENT ÖZELLİKLE HEDEF
Anka Enstitüsü Başkanı Rafet Aslantaş ise “Ankara, devletin onurudur, namusudur, başkentidir özellikle hedef seçiliyor. Burada hem ülkemizin üzerindeki baskıyı artırmak isteyen dış güçleri düşünebiliriz hem de bölgede izlenen politikalarla ilgili uyumlanabiliriz. Patlamalarda devletin kalbi hedefleniyor, devlete ciddi bir mesaj veriliyor. Korku stratejisi üzerinden hareket ediliyor” diye konuştu.

 

OSMAN AKDOĞAN/ HABERVAKTİM-

 

Ankara’da 5 ay içerisinde farklı noktalarda gerçekleştirilen patlamalarda 175 kişi hayatını feci bir şekilde kaybederken onlarca kişi de yaralandı. Üst üste yapılan bombalı saldırıların hedefinde özellikle neden Başkent Ankara olduğu ise tartışılmaya başlandı. Habervaktim’e konuşan terör uzmanları Türkiye’nin Başkent’ine yapılan saldırılarla devlete uluslar arası güçler ve terör örgütleri tarafından bir mesaj verilmeye çalışıldığını söyledi.

MESAJ VERİLMEK İSTENİYOR

Sahipkıran Stratejik Araştırmalar Merkezi (SASAM) Başkanı Süleyman Erdem, özellikle neden Ankara’nın hedef alınmasıyla ilgili şu değerlendirmelerde bulundu: "Ankara’nın son beş ayda üçüncü kez terör örgütlerince hedef alınması, terör örgütlerinin ve onların arkalarındaki uluslararası güçlerin Türkiye’ye bazı konularda mesaj vermek istemelerinin bir neticesidir. Türkiye’nin başta Suriye olmak üzere bölgesel konulardaki tercihlerinin ve özellikle enerji politikalarının, birilerinin tekerine çomak soktuğu anlaşılmaktadır. Bir yandan İslam dinini istismar eden IŞİD’in, bir yandan da PKK ve DHKP-C  gibi sol örgütlerin eş zamanlı terör eylemleri gerçekleştirmeleri ve son olarak da PKK’nın öncülük ettiği 10 sol terör örgütünün Birleşik Devrim Hareketi adı altında birleşerek Türkiye’yi hedef almaları, tesadüf olarak açıklanamaz”

TÜRKİYE’DEKİ PROJELERE ENGEL OLMAK

“Ankara’da 17 Şubat’ta gerçekleştirilen saldırının Azerbaycan’da düzenlenecek ve başta TANAP olmak üzere enerji projelerinin görüşüleceği Türkiye-Azerbaycan Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi Toplantısı öncesine denk gelmesi, saldırı nedeniyle 14 Mart’a ertelenen toplantı öncesi 13 Mart’ta tekrar bir saldırı gerçekleşmesi, dikkat çekicidir.  Sonuç olarak saldırıların özellikle Ankara’da gerçekleşiyor olmasının, Türkiye’nin çeşitli konulardaki politikalarına ve tercihlerine bir tepki ve bu politikalardan vazgeçmesi için bir mesaj niteliği taşıdığı anlaşılmaktadır."

BAŞKENT ÖZELLİKLE HEDEF
Anka Enstitüsü Başkanı, aynı zamanda istihbarat, güvenlik ve terör konularında uzman Rafet Aslantaş ise “17 Şubat’ta silahlı kuvvetlerin kalbine bir eylem yapıldı. 13 Mart’ta da sivil yaşamın kalbine bir eylem yapıldı. Ankara, devletin onurudur, namusudur, başkentidir özellikle hedef seçiliyor. Burada hem ülkemizin üzerindeki baskıyı artırmak isteyen dış güçleri düşünebiliriz hem de bölgede izlenen politikalarla ilgili uyumlanabiliriz. Olayları Suriye ve Irak’tan bağımsız düşünemeyiz. Bir de Güneydoğu’da büyük bir savaş devam ediyor. Batı’daki insanlar tam olarak hissetmiyor ama orada şehir savaşı yapılıyor. Patlamalarda devletin kalbi hedefleniyor, devlete ciddi bir mesaj veriliyor. Korku stratejisi üzerinden hareket ediliyor. ‘İnsanlar evden çıkamaz olsun’ istiyorlar. Bir ürperti oluşturulmak isteniyor” dedi. Aslantaş PKK için önemli olan 21 Mart’ta daha büyük olaylara imza atılabileceğini söyledi.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.