Netflix’in Premier League belgeseline izin çıkmadı

Netflix’in Premier League belgeseline izin çıkmadı

Netflix Formula 1 dünyasını konu alan 'Drive to Survive' benzeri bir belgesel dizisi için Premier Lig’e 15 milyon sterlinlik bir teklif sundu. Teklif ligin büyük takımları tarafından reddedildi.

Sezon başlarında, Formula 1 Netflix şovunun arkasındaki film şirketi Box to Box Films, Premier Lig takımlarıyla iletişime geçti. Son birkaç aydır görüşmeler yapılmasına rağmen bir anlaşmaya varılamadı.

The Times'a göre, Netflix sezon başına 5 milyon sterlin değerinde üç yıllık bir anlaşma teklifi ile masaya oturdu. Ancak kulüpler –özellikle büyük altılı- teklifi çok düşük buldu ve kamera arkası belgesel serisinden vazgeçildi.
Teklifin içinde altı ila sekiz kulüp özelinde menajerler, oyuncular ve yönetmenlerle yapılan röportajların yanı sıra soyunma odalarına erişim izni olduğu belirtiliyor.

Netflix'in kulüplerin iç dünyasını ekrana taşıması ile beraber Sky Sports ve BT Sport gibi yayın devleri ile yerel televizyonların müzayede anlaşmalarının olumsuz etkilenebileceğinden korkuluyor. Premier Lig kulüplerinin Perşembe günü Londra'da yapılan hissedarlar toplantısında Netfilx’in teklifini reddettikleri öğrenildi.

thumbs-b-c-3b7b570834684fbec49ef363bc8ed1fa.jpg

AYDA 9,99 STERLİNLİK TEKLİF

Geçen yıl talkSPORT’ta konuşan Crystal Palace kulübünün eski sahibi Simon Jordan, Premier Lig'i taraftarların her maçı izleyebilmesi için spor devlerini ayda 9,99 sterlinlik bir yayın hizmeti başlatmaya çağırdı.

Jordan şunları söylemişti:

"Olması gereken bu. Sky Sports Premier Lig yayınlarını üç dört yıldır üçüncü taraf satış noktaları aracılığıyla yapmak yerine kendi platformunu oluşturmalıydı. Kendi içeriğine sahip olmasından bahsediyorum.”

"Bir süredir tartıştığım 'Futbolun Netflix'i' fikri gibi kendi platformunuzu oluşturursanız, dünya çapında kolayca abone olabilecek 100 milyon insandan ayda 9,99 sterlin ücret alabilirsiniz. Maliyet açısından, yılda 10-12 milyar sterlin üretiyor olacaksınız. Şu anda elde edilen yılda 3 milyar sterline baktığınızda bir vites değişikliği ihtiyacı söz konusu. Sky Sports ve diğerlerinin futbolu farklı bir düzeye çıkardığına şüphe yok, ancak onların zamanı geçmeye başlıyor.”

thumbs-b-c-603213266e6dc30bc7bf5af5c3940623.jpg

CANLI YAYININ SEYİRCİSİ HER ZAMAN OLACAKTIR

Jordan sözlerine şu şekilde devam etti: “Şimdiki gruplarının harika bir yayıncı olduklarını düşünmüyorum. Bence Sky'ın günü geçti ve bir fırsat belirdi. Her zaman, her maçın canlı yayınlanabileceğine inandım. Canlı yayın için her zaman bir seyirci olacaktır. Premier Lig'in dijital düşüncesini doğru yere oturtması ve kendini geliştirmesi gerektiğine inanıyorum."

Haber Merkezi / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.