O Ruha Sahip Çıkmalıyız

O Ruha Sahip Çıkmalıyız

BBP Genel Başkan Yardımcısı Remzi Çayır, 15 Temmuz darbeye karşı direniş ruhuna sahip çıkılması gerektiğini söyleyerek, “Şükürler olsun ki, tarihimizde ilk kez bir darbe kalkışması, milletimizin dirayeti ile bertaraf edilmiştir” dedi.

 

SÜLEYMAN TOKER/HABERVAKTİM-

 

Büyük Birlik Partisi Genel Başkan Yardımcısı Remzi Çayır, 15 Temmuz darbe girişimine karşı milletin ve milli iradenin yanında olduklarını belirterek, her türlü darbeyi ve kalkışmayı yok saydıklarını söyledi. Çayır" Bu olay cemaatlere karşı olan bütün ezberimizi bozdu. Gördük ki FETÖ hoca değil hoca kılıklı bir caniymiş. Türk milletini, Türk milletinin herhangi bir ferdini, kendi cemaatinin mensubunu bile artık aldatamaz. 15 Temmuz hayırlara vesile oldu. Tüm dünyaya karşı verilen birlik ve beraberlik resmi bundan sonra ki süreçte de sürdürülmeli" dedi

HOCA KILIKLI CANİ

Cemaatlerin bu tür şeylere kalkışamayacağını, bu tür şeylerle alakası olmayacağına dair iyi niyeti olduğunu ancak 15 Temmuz gecesinin bütün ezberi bozduğunu belirten Çayır, "Bu olayla birlikte bir cemaattin ülkesine karşı darbe girişiminde bulunduğunu gördük. Bir insanın kendi ülkesine silah çekeceği, parlamentosunu bombalayacağı, masum halkına karşı ateş edeceği hiç aklıma gelmezdi. Gördük ki FETÖ hoca değil hoca kılıklı bir caniymiş. Söyledikleri sözlerin hepsi sahteymiş. ABD'nin kanatları altında bülbül gibi şakıyarak artık Türk milletini, Türk milletinin herhangi bir ferdini, kendi cemaatinin mensubunu bile artık aldatamaz. Ben altta kalan ve hala ona inanları art niyetli görüyorum. Bu kadar yaşanmışlıktan sonra yok bu bir oyunmuş tiyatroymuş gibi konuşanlarda onun maşası olduğunu düşünüyorum. Çünkü ölümün oyunu olmaz" diye konuştu.

O GECE BİZİM İÇİN MİLAT KABUL EDİLMELİ

15 Temmuzun Türk siyasi tarihi açısından bir dönüm noktası olduğunu ve herkesin darbeye karşı durduğunu aktaran Çayır, "Ancak şunu ifade etmeliyiz ki bir kısım siyasiler, bürokratlar ve askerler ise her dönem olduğu gibi sonuca bakarak hareket etmiştir. Eğer girişim gerçekleşmiş olsaydı yönleri ve renkleri farklı olacaktı. Onun için biz 15 Temmuz gecesini milat kabul edip, o günü kardeşlik günü demokrasi günü olarak kabul etmeliyiz. Demokrasiyi ve adaleti daha da güçlendirmeliyiz. Güçlü bir adalet ve demokrasi bu tür işlerin panzehiridir. Biz BBP olarak demokrasinin, milletinin ve milli iradenin yanındayız. Her türlü darbeyi ve kalkışmayı yok sayar ve karşısında dururuz" şeklinde konuştu.

15 TEMMUZ HAYRA VESİLE OLDU

Dünyaya ve Türkiye'ye karşı birlik ve beraberlik resmi verilmesi gerektiğini belirten Çayır, Yenikapı mitinginde bunun gerçekleştirildiğini söyledi. Çayır, "Darbe karşısında, hukuksuzluk karşısında, kalkışma karşısında bir ve beraber olduğumuzu ülkenin ve vatanın birliği için, bayrak için, milletin dirliği için birlikte hareket edebileceğimizin resmini bütün dünyaya gösterdik. Bu resmin verilmesi çok anlamlıydı. Bundan sonra İnşallah bu ruhu korur birlik ve beraberliğimize sahip çıkabilirsek eğer 15 Temmuz hayra vesile olmuş olur" ifadelerini kullandı.

TERAZİ DOĞRU TUTULMALI

Kamu kuruluşlarında büyük bir tedirginlik olduğunu vurgulayan Çayır, "Bu hainler adaletle hukukla dövülmeli. Toptancı davranılmamalı. Alttaki insanların daha masum olabileceği unutulmamalı. Bunların okullarından veya işyerlerinden yolu geçmeyen kimse kalmamış. Direkt olarak bu örgütle bağlantısı olanla masum olan arasında ayrım iyi yapılmalı. Kurunun yanında yaşında yanmaması gerekir. Biraz daha özen göstererek adaleti daha çok ön plana çıkararak ayıklama yapılmalı. Suç işlemiş olanlar iyi tespit edilmeli. İleride yeni acılara vesile olmamak için teraziyi doğru tutmak gerek" açıklamalarında bulundu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.