O SAMİMİYET KALMADI

O SAMİMİYET KALMADI

Posta Dağıtıcıları Derneği Genel Başkanı Hüseyin Akkaya ile dünden bugüne postacılık üzerine konuştuk. Sorularımıza samimi cevaplar veren Akkaya, insanların birbirleriyle olan iletişimlerinde eski samimiyetin kalmadığını söyledi.


ADEM GÜRSOY – HABERVAKTİM
Posta Dağıtıcıları Derneği Genel Başkanı Hüseyin Akkaya, postacılık ve posta dağıtıcılarının problemleriyle ilgili gazetemize konuştu. Muhabirimiz Adem Gürsoy’a samimi açıklamalar yapan Akkaya, eski mektuplara bir özlemin olduğunu vurgularken teknolojinin gelişmesiyle birlikte mektubun yerini mesajın aldığını ve mektuptaki samimiyetin kalmadığını dile getirdi.
MEKTUP ÖZLEMLE BEKLENİYORDU
"
Mektubun en büyük özelliği yazanla okuyan arasında samimi bir ilişki oluşturmasıydı" diyen Akkaya, sözlerine şöyle devam etti: “Mektup geldiğinde onu okuyan adam okuduklarını gözünde canlandırıyor adeta o yazılanları yaşıyordu. Ve mektuplar büyük bir özlemle bekleniyordu. Bu da ona ayrı bir kıymet katıyordu. Ama maalesef teknolojiyle mektubun o eski işlevi kalmadı. Şimdilerde insanlar birbirleriyle mesajlaşırken bir mesaj yazıyor ve toplu olarak herkese gönderiyor. Dolayısıyla bu tür mesajlarda mektuplardaki 'sayın abim', 'sevgili kardeşim', 'canım annem' ifadeleriyle başlayan samimiyet maalesef yok. Mektuplar kısıtlı olduğu için onlarda bir özen olurdu, şimdiki mesajlarda o özene rastlamak çok zor."
SEVİNÇ VE ÜZÜNTÜLERE ORTAK OLURDUK
Otuz yıldır postacılık yaptığını söyleyen Akkaya, şunları kaydetti: “Postacıların en önemli özelliklerinin başında posta götürdüğümüz insanların üzüntülerine ve sevinçlerine ilk biz ortak oluyoruz. Götürdüğümüz mektupta kara haber mi çıkacak, güzel haber mi çıkacak o habere ilk biz ortak oluyoruz. Dolayısıyla eskiden posta götürdüğümüz bizleri aileden biri olarak kabul ederlerdi. Bizde insanların dertleriyle dertleniyor, sevinçleriyle seviniyorduk. Ancak son zamanlarda postacıların işlevi biraz değişti. O eski tatlı ve samimi haberler artık kalmadı. Şimdi daha çok tebligat türü postalar götürdüğümüz için insanların bize bakışları değişti. İnsanlar artık bizlere sorun, problem getiren adam olarak bakıyorlar."
GÜZELLİKLER UNUTULMASIN
"Bizler o eski günler unutulsun istemiyoruz" vurgusunu yapan Akkaya, bu konudaki çalışmalarını anlattı: “Bunun için bayramlar gibi özel günlerde PTT A.Ş. olarak ücretsiz kartpostal dağıtıyoruz. İnsanlar eskide kalan bu güzellikleri hatırlasınlar ve birbirlerinden mektuplarda olan o samimiyetle haberdar olsunlar diye bu tür etkinliklerimiz oluyor.”
ÜCRETSİZ PASOLARIMIZI KABUL ETMİYORLAR
Posta dağıtıcılarının problemlerine de değinen Akkaya, şunları söyledi: “Bazı büyükşehir belediyeleri siz A.Ş. oldunuz diye pasolarımızı iptal etti. Özellikle Ankara Büyükşehir Belediyesi pasolarımızı iptal etti. Bu hakkımız 4736 sayılı kanunun 1. maddesince Bakanlar Kurulunca 11.02.2012 tarihinde kararlaştırılmıştır. Ama bazı Belediyeler bu kanunu tanımıyorlar."
VATANDAŞLARDAN ANLAYIŞ BEKLİYORUZ
Posta dağıtıcılarının postaları götürürken çeşitli sıkıntılarla karşılaştıklarını söyleyen Akkaya, bu problemleri şöyle sıraladı: “Gecekondu mahallelerindeki başıboş hayvanlar ve lüks villaların bahçelerinde beslenen saldırgan köpekler nedeniyle posta dağıtıcılarımız işlerini yapmakta zorlanıyor. Bu nedenlerden dolayı bazen postaları götüremediğimiz oluyor. Bu da vatandaşların şikâyetlerine neden oluyor. Bu konuda vatandaşlarımızdan duyarlı olmalarını bekliyoruz. Ayrıca vatandaşlar postalarını göndermek için bazen ada, parsel gibi inşaat terimleri yazıyorlar, bu bizim adresi bulmamızı zorlaştırıyor. Bu konuda da vatandaşlardan dikkatli olmalarını ve anlayış göstermelerini bekliyoruz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.