Oda için yeni hizmet binası sözü

Oda için yeni hizmet binası sözü

Ankara Mezarcılar Odası Başkan Adayı Nurettin Fındık, "Odamızın ve esnafımızın birçok sıkıntısı var.Göreve gelirsek hayata geçireceğimiz 18 proje ile bu sıkıntılara son vereceğiz" dedi. Fındık’ın öne çıkan vaadi; oda için yeni hizmet binası oldu.

Ankara Taşçı, Mezar ve Mermer Ustaları Sanatkarları Esnaf Odasına adaylığını açıklayan Nurettin Fındık, projelerini ilk kez gazetemiz aracılığıyla açıkladı. Fındık, seçildiği taktirde yönetimi ile birlikte ilk aşamada 18 projeye imza atacaklarını açıkladı.  Nurettin Fındık'ın göreve gelmesinin ardından üyeler arasındaki iş birliği ve dayanışmayı sağlayacağının sözünü vererek şu vaatlerde bulundu: 

dsc_0506.jpg

MESLEĞİ DE SIKINTILARI DA ÇÖZÜMÜ DE İYİ BİLİYORUZ

"1972 yılından beri baba mesleği olan mermercilikle uğraşıyorum. İkinci kuşağım. Biz bu mesleğin sıkıntılarını biliyoruz. Sıkıntıların çözüm noktalarını da biliyoruz. Bu var olan sıkıntıları çözmek için başkanlığa adaylığımı koydum. Şu anki oda yönetiminde de yönetim kurulu üyesiyim; fakat daha iyi şeyler yapmak için başkanlığa adaylığımı koydum. Allah izin verirse bir ay içerisinde oda seçimleri olacak. Yönetimimizi belirledik, projelerimizi hazırladık. Hayata geçireceğimiz projelerin kaynaklarını belirledik"

BİRİKİMLERİMİZİ ODAMIZA AKTARACAĞIZ

dsc_0531.jpg

"Geçmişten bu yana birçok sivil toplum kuruluşunun içinde aktif rol aldım, siyasi partilerde yöneticilik yaptım ve yapıyorum. Bu birikimlerimizi artık odamıza yansıtmak istiyoruz. Esnafa biraz daha faydası olması ve çıtayı biraz daha yükseltebilmek için yola çıktık. Tabandan da çok ciddi talepler var. Kime dersek bu yola baş koyduk diye herkes, 'Nurettin Fındık bu işi yapar biz de destek veririz' diyor" 

İLK OLARAK YER SORUNU ÇÖZÜLECEK  

"Ankara Taşçı, Mezar ve Mermer Ustaları Sanatkarları Esnaf Odasını çok iyi yere getireceğiz. Şu anda oda olarak bir çok sıkıntımız var. Göreve gelmemiz ile ilk önce hizmet binası sorunumuzu çözeceğiz. Çünkü aslan yattığı yerden belli olur. Konteynırın yerine yeni bir bina yapmayı düşünüyoruz. Yuva Mermerciler Sitesi'ndeki yeni hizmet binamızın yerini ayarladık. Sözleşmelerimizi bile imzaladık. Seçimden en geç 10 gün sonra  odamızı taşıyacağız; ancak bu geçici olacak. Bu yer iyi ama 4 yıl sonra bizim işimizi görmez. Geçici olarak oraya taşınacağız. Yenimahalle Belediyesi ile görüştük bize yer verecekler binanın arsasını da tahsis edecekler. Biz oraya İvedik Köy Konağı projesinin aynısını yapacağız"

FİYAT İSTİKRARSIZLIĞI SON BULACAK

mermerci-2.jpg

"Bizim meslekte bir fiyat istikrarsızlığı var. Biz göreve geldiğimizde fiyat düzenlemesi yapacağız. Esnaf arasında bir fiyat birliği sağlayacağız. Fiyat birliğini sağladıktan sonra diğer sorunları da çözmemiz kolaylaşacak. Bir diğer sıkıntı da biz esnaf olarak bir araya gelemiyoruz. Esnaflar arasında çok büyük kopukluklar var. Biz esnaf arasındaki dayanışmanın artması adına bir araya geleceğiz, ailecek bir araya geleceğiz. Samimiyet çoğaldığı zaman hizmet yapmamız ve sıkıntıları çözmemiz daha kolay hale gelecek" 

MERMERDE ET POLİTİKASI UYGULANACAK 

"Bir başka sıkıntımız ise malzeme. Malzememizi genellikle Afyon'dan alıyoruz. Oraya her gittiğimizde fiyat değişiyor, fabrikacı fiyat belirliyor. Bu konuda da bir çözüm bulacağız. Burada da devletimizin ette yaptığı politikayı uygulayacağız. Biz yönetimimiz ile giderek iki sağlam yerle bağlantı yapacağız. Fiyatlar değişmeyecek. Fiyatı fabrikacının insafına bırakmayacağız"

RUHSAT PARASINDA İNDİRİM İÇİN ÇALIŞILACAK

"Ankara Büyükşehir Belediyesi ile geçmişteki bazı sorunlardan dolayı bağlantımız koptu. Bunun nedeni ise diyalog eksikliği. Göreve gelmemiz ile birlikte Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna'yı ziyaret edeceğiz. İsteklerimizi söyleyeceğiz. Mesela bizim esnafımızın en büyük sıkıntısı ruhsat masrafı. Bir esnafımız bir mezar yapacağı zaman Büyükşehir her mezar karşılığında bizden 100 TL para alıyor. Bu para bizce çok. Ruhsat parası bize ağır geliyor. İndirim konusunda talebimiz olacak. Mükerrer defin bizden alınmıştı. Bu işlemi tekrar alabilmek için de başvuruda bulunacağız"

ÜYELERE TAM DESTEK SAĞLANACAK

"Geçmişte biz mermerciler esnafı olarak bir üyemizin düğünü olduğu zaman bir bilezik takıyorduk. Üyemizin oğlu askere mi gidecek ona yüklü miktarda harçlık veriyorduk. Bir üyemizin cenazesi olduğu zaman yemek masraflarını karşılıyorduk. Fakat uzun süredir bunları yapamıyoruz. Bu faaliyetlerimizi yeniden canlandırmak istiyoruz. Bir de yeni oda binamıza geçtiğimiz zaman orada her zaman çorbamız kaynayacak" 

ESKİ ODA BAŞKANLARINA TEŞEKKÜR ETTİ

"Biz hizmet için geleceğiz. Farklı bir amacımız yok. Topu taca atalım, orta sahada dolaştıralım değil biz direkt gol atmaya çalışacağız. Maça çıkacağız golleri atmaya çalışacağız. Biz oda olarak diğer odalardan çok geri kaldık. Eski yıllarda bizim odamızın bir değeri vardı; ama şu anda onu bulamıyoruz. Yönetimde görev alan arkadaşlara çok teşekkür ediyorum . Biz yine beraberiz. Sonuçta bu bayrak yarışı. Biz bu bayrağı daha iyi taşıyacağımızı düşünüyoruz" 

ESNAFLAR, TEŞVİKLER KONUSUNDA BİLİNÇLENDİRİLECEK

"Oda olarak devletin bir tane nimetinden yararlanamıyoruz. Esnafı bilinçlendireceğiz. Devlet desteklerinden yararlanmak için bu konuda uzman kişileri getirtip bilgi verdireceğiz. Devletin teşviklerinden artık yararlanmayı düşünüyoruz. Sonuçta devletimiz bir sürü teşvik sağlıyor" 

MERMERCİLER SİTESİ'NE YENİ YÖNETİM 

"Yuva Mermerciler Sitesi, Ankara'nın artık bu konudaki pazarı oldu. Orada bir disiplinsizlik, bir başıboşluk var. Bu bizim odamızı ilgilendiren konu değil aslında. Bunun için bir mermerciler sitesi yönetimi kurup oradaki sıkıntıya çare bulmak istiyoruz. Biz projeye, fikre açız. Daha güzel şeylerin olmasını istiyoruz. Burada esnaf arkadaşlarla görüşüyoruz. Onlardan aldığımız fikirleri de hayata geçirmeye çalışacağız."

Başkan Adayı Nurettin Fındık'ın projelerinin bazıları şöyle:  

-Göreve gelmemiz ile ilk önce hizmet binası sorunumuzu çözeceğiz. Yuva Mermerciler Sitesi'ndeki yeni hizmet binamızın yerini ayarladık. Sözleşmelerimizi bile imzaladık. 
-Mesleğimizdeki fiyat istikrarsızlığına son vereceğiz. 
-Esnaflar arasında çok büyük kopukluklar var. Esnaflar arasındaki dayanışmayı sağlayacağız. 
-Bir başka sıkıntımız ise malzeme. Malzeme konusunda devletimizin ette yaptığı indirim politikasını uygulayacağız. 
- Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna ile görüşüp mezar ruhsat ücretinde indirim isteyeceğiz ve mükerrer defin sorununu çözeceğiz. 
-Üyelerimize Ahilik geleneğindeki gibi maddi ve manevi destek sağlayacağız. Bunu geçmişte oda olarak yapıyorduk.  
-Odamızda sürekli sıcak çorba kaynayacak.  
-Biz oda olarak diğer odalardan çok geri kaldık. Eski yıllarda bizim odamızın bir değeri vardı; ama şu anda onu bulamıyoruz. Odamızın eski değerini geri kazandıracağız. 
-Devlet teşvikleri konusunda esnaflarımızı bilinçlendireceğiz. 
-Yuva Mermerciler Sitesi'nin daha iyi yönetilmesi için oraya yönetim kurmaya çalışacağız. 

Osman AKDOĞAN/HABERVAKTİM
 


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.