ÖĞ-DER: Akla ziyan bir durum

ÖĞ-DER: Akla ziyan bir durum

Çorum’da yeni yapılan İmam Hatip okulu için Spor Toto sponsorluğunun kabul edilmesine Şuurlu Öğretmenler’den tepki geldi.

Okulların açılmasıyla birlikte eğitimle ilgili tartışmalar adeta tavan yaptı. TEOG’un kısa bir süre içerisinde kaldırılmasının ardından yerine nasıl bir sistem getirileceği tartışılırken, Çorum’da yapımına başlanılan bir İmam Hatip okulunun sponsoru dikkat çekti.  

Çorum’da yeni yapılan İmam Hatip okulu için Spor Toto sponsorluğunun kabul edilmesi muhafazakar çevrelerin tepkisini çekti. Öğder Başkanı Hamdi Sürücü Spor Toto’nun kumar faaliyeti olduğuna dikkat çekerek, “Haram kazançla yapılan bir okulda öğretmenlerimiz gençlere helali nasıl anlatabilecek” diye sordu.

OKULUN HİKAYESİ 

Geçtiğimiz hafta ajansların geçtiği bir habere göre, Spor Toto Teşkilatı, Çorum’da bir İmam Hatip Okulu ve iki adette İlköğretim okulu yaptırıyor. Çorum’da 3 ay önce yapımına başlanan İmam Hatip Orta Okulu inşaatı ve iki İlköğretim Okulu inşaatının 2018 yılı 5. ayında tamamlanması hedefleniyor. Spor Toto Teşkilatı'nın Çorum İl Özel İdaresine yapılacak üç okulun ödeneğini gönderdiği ve yüklenici firmanın ihale yolu ile üç okulun yapımını üstlendiği belirtiliyor. Firmanın şantiye sorumlusu Recep Kaygusuz yaptığı açıklamada, yüklenici firma olarak Çorum İl Özel İdaresinin açtığı ihaleye girdiklerini ve ihale yolu ile üç okulun yapımını üstlendiklerini verilen tarihte teslim edeceklerini söyledi. Recep Kaygusuz, Çorum’un Karakeçili Mahallesinde 16 derslikli bir imam hatip ortaokulu, Buharaevler ve Ulukavak Mahallelerinde yine 16 derslikli birer İlköğretim okulu yapılacağını açıkladı. 

SÜRÜCÜ: HARAM KAZANÇLA İHL YAPILMIŞ OLUYOR

İmam Hatip okulu için Spor Toto sponsorluğunun kabul edilmesine, Milli Görüş sivil toplum kuruluşlarından Şuurlu Öğretmenler Derneği’nden(ÖĞ-DER) tepki geldi. Öğ-Der Genel Başkanı Hamdi Sürücü, Spor Toto’nun kumar faaliyeti olduğuna dikkat çekerek, “Haram kazançla yapılan bir okulda öğretmenlerimiz gençlere helali nasıl anlatabilecek” diye sordu. Öğ-Der Başkanı Sürücü “Spor Toto’nun, içinde Kur’an-ı Kerim, Hadis, Siyer gibi derslerin okutulacağı bir imam hatip okuluna maddi destek vermesi akla ziyan bir durumdur” diye de ekledi.  

BAŞKA OKULLARA DA DESTEK OLDULAR MI?

Öğ-Der Başkanı Hamdi Sürücü, konuyla ilgili olarak Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’a da şu soruları yöneltti: “Buradan Sayın Milli Eğitim Bakanımız İsmet Yılmaz Bey'e soruyoruz. Acaba Çorum ilimizde olduğu gibi faaliyeti kumar olan Spor Toto, loto ya da Millî Piyango gibi kuruluşlardan başka bir okula sponsor desteği olmuş mudur? Bu merak konusudur.”
 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.