Öğrenci Avı Da Bitti

Öğrenci Avı Da Bitti

FETÖ'nün sözde "abla" ve "abileri" her yeni eğitim-öğretim yılında üniversitelerde ve otogarlarda öğrenci avına çıkıyor ve örgüte yeni eleman kazandırılıyordu. Ancak yaşananlardan sonra bu sinsi planda sonlandı.


OSMAN AKDOĞAN/ HABERVAKTİM-

Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) sözde "abla" ve "abileri" bu seneye kadar her eğitim-öğretim yılı başında ya üniversitelerin kapılarında ya otogar ve tren garında ya da telefon yoluyla yeni kayıt olan öğrencileri, kendi yurtlarına çekebilmek ve hiçbir şekilde sorgulamayacak ve koşulsuz biat edecek hizmet elemanı yapabilmek için gece gündüz bir arayış içine giriyorlardı.

HER YOLU DENİYORLARDI

Örgüte yeni eleman temin etmek için her yolu deneyen FETÖ'cüler, perona yaklaşan otobüslerin orta ve ön kapısı önünde bekleyerek, otobüsten inen öğrencileri kendi yurt ve evlerinde kalmaları için yönlendirdikten sonra velilerini ikna edebilmek için her yolu deniyor, hatta bagajlarını bile taşıyordu.  Üniversiteyi kazananların telefon listelerini yasal olmayan yollarla temin edip evlerinde ya da yurtlarında kalmaları için adeta yalvarıyorlardı. FETÖ'cülerin bu sinsi planı geçtiğimiz senelerde bazı basın-yayın organlarında çıkan haberler neticesinde de gündeme gelmişti.

ÖĞRENCİLER PARALEL TUZAĞA DÜŞÜYORDU

Üniversite ve belediye çalışanları öğrencilerin paralel tuzağa düşmemesi için yoğun mesai harcasalar da paralel örgütün "abi" ve "ablaları" bir yolunu bulup masum öğrencileri kandırarak kendilerine çekmeyi başarıyorlar örgüt evlerine ya da yurtlarına yerleştiriyorlardı. Din kisvesi altında çiçeği burnundaki öğrencilerin aklına girip öğrenciler, artık tüm pis işlerde kullanılıyordu. 15 Temmuz darbe girişiminin ardından bütün foyaları dökülen FETÖ'cülerin daha kolay kullanabilmek için özellikle zeki ve maddi durumu iyi olmayan üniversite öğrencilerine yöneldiği ve bu öğrencilere istedikleri her şeyi yaptırdıkları ortaya çıkmıştı.

AŞIRI ISRARCILARDI

Geçmişte bu olaylara şahit olan ancak ismini vermek istemeyen bir öğrenci, "AŞTİ'de otobüsten iner inmez etrafımı çevirdiler ve bana kalacak yer konusunda yardımcı olacaklarını söylediler. Yurt fiyatını sordum önce 900 TL dediler. Sonra 700'e indiler. Hatta yurda götürüp gezdirmek istediler. Fakat kabul etmedim. Evde de kalabileceğimi söylediler. Ev için de başka bir fiyat söylediler" dedi. Başka bir öğrenci ise "Kütahya Dumlupınar Üniversitesini kazanmıştım. Ankara'daki evimde otururken telefonum çaldı ve bana yer temin edebileceklerini istersem beni karşılayacaklarını bile söylediler. Aşırı ısrarlarından rahatsız olduğum için onların yayında kalmamıştım. Bir de telefonumu nasıl buldular ona da anlam veremedim" diye konuştu.
SİNSİ PLAN SONLANDI
15 Temmuz'un ardından ihanet şebekelerinin gerçek planları ortaya çıkınca aynı manzaraları 2016-17 Eğitim Öğretim yılında görmek imkansız hale geldi. FETÖ'nün yurtları devlet himayesine geçip ihanet evleri dağıldıktan sonra örgütün bu sinsi planı da bitmiş oldu. Konu ile ilgili gazetemize açıklama yapan Eğitim Bir Sen Ankara 5 No'lu Üniversiteler Şubesi Başkanı Ayhan Okuyucu, birkaç özel yurdun haricinde stant açan kimsenin artık bulunmadığını söyledi. "Eskisi gibi öğrenci avına soyulmuş kimseleri bu yıl görmedim" diyen Okuyucu, velilerin de bu sene özel yurtlar konusunda oldukça tedirgin olduğunu ve KYK yurtlarına rağbetin arttığını anlattı.    


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.