Öğretmenler Ulus'ta toplanacak: Ankara dev buluşmaya hazırlanıyor!

Öğretmenler Ulus'ta toplanacak: Ankara dev buluşmaya hazırlanıyor!

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından atama bekleyen öğretmenler, mülakatsız 68 bin atama için Ulus Meydanı’nda bir araya gelecek. 27 Nisan’da gerçekleşecek olan basın açıklamasına, Türkiye’nin dört bir yanında öğretmenler katılacak.

Ülkemizdeki eğitim sisteminde ciddi bir öğretmen eksikliği bulunduğunu her seferinde dile getiren yetkililer, sistem içerisinde 100 bini geçkin bir öğretmen açığı var. Aynı zamanda 60 bini aşan ücretli öğretmenlerin özlük haklarında ciddi problemler mevcut. KPSS’den aldıkları puanların değerlendirilmesini ve herhangi bir mülakata tabii tutulmadan atanmak isteyen öğretmenler seslerini duyurmaya çalışıyor. Emekli olan öğretmenlerin yerine yeterli sayıda atama yapılmadığını dile getiren atama bekleyen öğretmenler bir kez daha Ankara’ya toplanacak. Atanamayan öğretmenler, atamalarının bir an önce yapılması ve mülakatsız 68 bin atama için basın açıklaması yapacak.

ogretmen.jpg

MÜLAKATSIZ ATAMA VAADİ

Türkiye'nin gündemin de uzun süredir yer alan mülakat sorunu, binlerce öğretmen için problem oluşturmaya devam ediyor. Kamuda uzun süren tartışmalara sebep olan mülakat sistemi, atanmak için uğraşlar veren öğretmenlerin hem kariyer hayatını hem de sosyal hayatını olumsuz yönde etkiliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim öncesi vaatlerinde, yapılacak atamalarda mülakatın kalkması da yer alıyordu. Bu müjdeyle birlikte umutları yeşeren öğretmenler, kararın ilk atama da uygulanmasını bekliyor. Sosyal medya platformları üzerinden ilk günden itibaren birlik olan öğretmenler ise seslerini duyurmaya devam ediyor.

ogretmenler-ulusta.jpg

“BİR MİKTAR ATAMA YAPACAĞIZ”

Geçtiğimiz günlerde kabine toplantısı sonrası basın mensuplarını Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde ağırlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, gazetecilerin sorularını yanıtlamıştı. Erdoğan, gazetecilerden gelen “Öğretmen ataması söz konusu mu?” sorusuna, “Öğretmen atamaları fazla uzamayacak yakında bir miktar atama yapacağız. Ancak şimdi rakam vermek doğru olmaz Milli Eğitim Bakanımız konuyu çalışıyor” cevabını vermişti.

Bunun üzerine CHP Genel Başkanı Özgür Özel, X hesabından yaptığı paylaşımla atama sözü veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamalarına tepki gösterdi. Özel, atama bekleyen öğretmenlere desteğini şu sözlerle ifade etti:

“‘Bir miktar’ öğretmen atayacağını ilan eden Tayyip Erdoğan’a tüm öğretmenlerin beklentisinin, mülakatsız 68 bin öğretmen ataması olduğunu hatırlatıyorum. Hakları olan atamayı bekleyen öğretmenlerin yanında, onlarla mücadele etmeyi sürdüreceğim.”

ozgur-ozel.jpg

81 İLDEN ÜCRETSİZ OTOBÜS KALKACAK

Yapılan “Bir miktar atama yapacağız” açıklamasını duyan atama bekleyen öğretmenler, gerek sosyal medyada olsun gerek sahada olsun her platformda seslerini duyurmaya çalışıyor. Daha öncede haklarını aramak üzere defalarca kez mülakatsız atama için Ulus Meydanı’nda toplanan öğretmenler, 27 Nisan’da tekrar bir araya gelecek. KPSS puanlarının yüksek olmasına rağmen mülakatlarda elenen binlerce öğretmen, hep bir ağızdan mülakatsız 68 bin atama için çağrıda bulunacaklar. Türkiye’nin dört bir yanında öğretmenlerin katılım sağlayacağı basın açıklaması için 81 ilden ücretsiz otobüs kalkacak. Öğretmenlere destek vermek amacıyla KPSS hocaları da, sosyal medya hesapları üzerinden toplanma gününü ve saatini paylaşıyor.

Kaynak:Rüveyda Aslıipek / gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.