Oğulları bıçaklı saldırıda öldürülen Minguzzi ailesi TBMM’de temaslarda bulundu
İstanbul’da pazarda uğradığı saldırı sonucu yaşamını yitiren 15 yaşındaki Mattia Ahmet Minguzzi’nin ailesi, TBMM ve Ankara Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret ederek çocukların suça sürüklenmemesi için farkındalık çağrısında bulundu.
İstanbul Kadıköy’de pazarda arkadaşlarıyla gezerken iki çocuk tarafından bıçaklanarak hayatını kaybeden 15 yaşındaki Mattia Ahmet Minguzzi’nin ailesi, Ankara’da çeşitli temaslarda bulundu. TBMM’de milletvekilleriyle görüşen aile, çocuk suçluluğuna karşı toplumsal bilinç oluşturmak istediklerini belirtti.
TBMM’DE TEMASLARDA BULUNDULAR
Minguzzi ailesi, TBMM’de CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın ile bir araya geldi. Görüşmede, çocukların suça sürüklenmesini önlemeye yönelik çalışmalar ele alındı. Ailenin, farklı siyasi partilerle de görüşmeler gerçekleştireceği öğrenildi.
MANSUR YAVAŞ’TAN DESTEK
Minguzzi ailesi, TBMM ziyaretinin ardından Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile de görüştü. Başkan Yavaş’a destekleri için teşekkür eden aile, oğullarının ölümünün ardından şiddet ve suçla mücadele konusunda farkındalık oluşturmak istediklerini dile getirdi.
Aile, yürüttükleri bu girişimlerle hem Mattia’nın adını yaşatmayı hem de benzer trajedilerin yaşanmaması için toplumsal duyarlılığı artırmayı amaçladıklarını ifade etti.

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.