ÖHO GÜZERGAH DIŞI HAREKET ETTİ

ÖHO GÜZERGAH DIŞI HAREKET ETTİ

Dün sabah saatlerinde işe gitmek için Balgat otobüsüne (263-4) binen vatandaş, aracın güzergah dışı hareket etmesi üzerine biletçi ve şoförü uyardı fakat vatandaşın uyarıları dikkate alınmadı.

ZAFER DENİZ - HABERVAKTİM

Dikimevi’nde 12 vatandaşın ölümüyle sonuçlanan kazanın ardından gözler Ankara’daki otobüslere ve şoförlerine çevrildi.

Dün sabah saatlerinde Balgat’a gitmek için 06 VOC 98 plakalı 263-4 hat no’lu özel halk otobüsüne (ÖHO) binen vatandaş, otobüsün Balgat’a gitmemesi üzerine biletçiyi uyardı fakat şoför ve biletçi aracın Balgat’a gitmediğini iddia etti. Bunun üzerine 263-4 numaralı hattın Balgat’a gittiğini yineleyen  vatandaş, otobüsten inip aracın fotoğraflarını çekerken biletçi de araçtan inip “bir de böyle çek” diyerek poz verdi. Vatandaş daha sonra Mavi Masa’yı arayıp durumu bildirdi. Mavi Masa’daki yetkili de aracın güzergah dışı hareket ettiğini teyit etti.

BAŞKAN GÖKÇEK: BANA ULAŞTIRIN

Geçtiğimiz günlerde Başkentli bir başka vatandaş ise  Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in sosyal paylaşım sitesindeki hesabına direksiyon başında telefonuyla meşgul olan EGO şoförünün fotoğrafını yollamıştı. Şoför geçici olarak işten el çektirilmişti. Başkan Melih Gökçek olayla ilgili sosyal medyadan şöyle bir açıklama yapmıştı: “Vatandaşlarımdan ricam, benzer somut olayları gördüğünüzde mutlaka Twitter vasıtasıyla bana da ulaştırın. Gerekeni yapmak görevim”

‘BENZER SOMUT OLAYLARI GÖRDÜĞÜNÜZDE MUTLAKA BANA DA ULAŞTIRIN’

Başkan Melih Gökçek’in olayla ilgili detaylı açıklaması şöyle: “H.C. isimli Ankaralı hemşehrimiz aşağıdaki fotoğrafları bana göndermiş. Bir otobüs şoförünün sefer sırasında telefonla meşgul olması hiçbir şekilde mazur gösterilemez. Bir şoförün o kadar yolcunun hayatıyla oynaması kabul edilemez. Gerekli talimatı verdim, şoförle ilgili yasal işlemi yapacağız ve neticeden Twit alemini bilgilendireceğim. Vatandaşlarımdan ricam, benzer somut olayları gördüğünüzde mutlaka Twitter vasıtasıyla bana da ulaştırın. Gerekeni yapmak görevim. Ben şoförlerimi seviyor ve onlara güven güveniyorum. İçlerinde birkaç yanlış yapan yüzünden hepsinin suçlanmalarını böylece önlemek istiyorum. İlgili arkadaş tespit edildi. Geçici olarak işten el çektirildi. Soruşturma neticesinde verilecek cezayı Twit alemiyle paylaşacağım.”

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.