Ökkeş Elmasoğlu kimdir? Ne iş yapar?

Ökkeş Elmasoğlu kimdir? Ne iş yapar?

Kahramanmaraş merkezli depremlerde, Hatay Erzin’de tek bir binanın yıkılmaması dikkat çekti. Peki, sosyal medyada çok konuşulan Ökkeş Elmasoğlu kimdir, ne iş yapar?

6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş’ta gerçekleşen 7,7 ve 7,6 büyüklüğünde depremler, 10 çevre ilde de yıkıcı etkisini gösterdi. Hatay’da dikkat çeken bir olay ise, Erzin’de tek bir binanın yıkılmaması. Peki, Ökkeş Elmasoğlu kimdir, ne iş yapar?

"KAÇAK YAPIYA MÜSAADE ETMEDİM"

Arama-kurtarma çalışmalarının seferber olduğu Hatay’da dikkat çeken bir olay ise, Erzin’de tek bir bina yıkılmadı ve neredeyse kimsenin burnu bile kanamadı. Bu durum 17 Ağustos 1999 depreminin yaşandığı Kocaeli’nde hasar görmeyen Tavşancıl ilçesini hatırlattı.

Bir anda ülke gündeminde en çok konuşulan isimler arasında olan Ökkeş Elmasoğlu, “Herhangi bir şekilde kaçak yapıya müsaade etmedim. Bazen de kızdılar bir belediye başkanı olarak bana 'Senden başka memlekette doğru adam yok mu' dediler. Hatta biri, üç ay geçmişti seçildikten sonra, uzaktan da bir akrabamız; 'Bize ceza yazılmış, kaçak inşaattan...' Ben de 'Yapabileceğim bir şey yok' dediğim zaman 'Türkiye'nin tek doğrusu sen misin?' dediler. Bu kelimeleri kulağımla duydum.” dedi.

ÖKKEŞ ELMASOĞLU KİMDİR?

Ökkeş Elmasoğlu, 1979 yılında Hatay’ın Erzin ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Erzin’de tamamlayan Elmasoğlu, 2002 yılında ise Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu.
31 Mart 2019 yerel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi’nden Erzin Belediye Başkanı adayı olarak seçimlere katıldı. Halkın güvenini kazanarak göreve layık görüldü ve halen görevine devam etmektedir.
Elmasoğlu, iyi derecede İngilizce bilmesinin yanı sıra evli ve iki kız çocuğu babasıdır.

Eray Zobu / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.