Oksijen tüpüyle duygu sömürüsü

Oksijen tüpüyle duygu sömürüsü

Başkent sokaklarında sayıları her geçen gün artan dilenciler, insanların duygularını sömürmek için yeni yöntemler denemeye devam ediyor.

Ankara'nın işlek cadde ve sokaklarında sayıları her geçen gün artan dilenciler, insanlardan para toplayabilmek için hergün farklı yöntemlerle vatandaşların karşısına çıkıyor. Ankara'nın hemen hemen her noktasında bulunan dilenlenciler yüzünden vatandaşlar yolda yürüyemez oldu. 

İnsanların önünü keserek para isteyen dilencilerden tutunda çocuğunu kullanarak duygu sömürüsü yapan bir çok dilenci, Başkent sokaklarında vatandaşların duygularını istismar ediyor. Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsü'nün önünde dilenen bir şahsın, oksijen tüpüyle dilenmesi duygu sömürüsünde gelinen son noktayı gözler önüne serdi. 

MESLEK HALİNE GELDİ DİLENCİLİK

Şehrin her noktasında sıklıkla dilencilerle karşılaştıklarını belirten vatandaşlar," Biz artık kimin gerçekten ihtiyaca muhtaç olduğunu bilmiyoruz. Bir inandırıcıkları samimiyetleri kalmadı. Maalesef ülkemizde bir meslek haline geldi dilencilik. Bu insanlar yüzünden gerçekten yardıma muhtaç insanlara yardım edemiyoruz. Ünivesitenin önünde dilenen bu amca görüyorsunuz yaşlı.

Önüne koymuş oksijen tüpünü para istiyor insanlardan. Bu kadar sağlık durumu kötü ise saatlerce buraya gelip nasıl bekliyor. Devletimiz birçok yardıma muhtaç insana yardım eli uzatıyor. Sadece bir gün burada görmedik. Burayı mesken tutmuş. Bu yüzden samimiyetini kaybediyor. Yoksa bizde yardım etmek isteriz." diye konuştu.

CEZALAR CAYDIRICI DEĞİL

Oksijen tüpüyle dilenen şahsa daha önce para verdiğini dile getiren bir üniversite öğrencisi ise ,"Ben ilk defa gördüğümde yardıma ihtiyacı olduğunu düşündüm ve para verdim. Sonuçta önünde medikal oksijen tüpü ile para istiyordu. Böyle bir tabloyla ilk defa karşılaştım. Bunun için yardım etmiştim. Ancak daha sonra 2-3 defa burada gördüğümde yardıma muhtaç değil duygu sömürüsü yapan bir dilenci olduğunu anladım.

Dilencilere verilen cezalar caydırıcı değil.Yetkililer tarafından götürüyorlar. Daha sonra bırakıyolar ve dilenmeye devam ediyorlar. Yetkililerden ricamız dilencilere caydırıcı cezalar verilsin. Bunların yüzünden yardıma muhtaç kişiler yardım edemiyoruz." ifadelerini kullandı.    

 İBRAHİM ETHEM ÜNAL / HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.