Okul çantalı su satıcıları

Okul çantalı su satıcıları

Mülteci çocuklar Siteler-1 Kavşağı'nda okul saatleri içerisinde sırtlarında çantaları ile su satarak ailelerine destek olmaya çalışıyor.

Okul zilinin geçtiğimiz 18 Eylül'de çalmasına rağmen Başkent'te yaşayan çoğu mülteci çocuk imkansızlıklardan ve çeşitli sebeplerden dolayı okula gidemiyor. Okuma imkanı bulamayan mülteci çocuklar, evlerine maddi anlamda katkı sağlayabilmek için şehrin muhtelif noktalarındaki trafik ışıklarında ve kavşaklarda su ile mendil satarak türlü tehlikelere rağmen para kazanmaya çalışıyor.

SU SATMAK İÇİN BİRBİRLERİYLE YARIŞIYORLAR

Okulda olması gereken mülteci çocukların verdiği bu yaşam mücadelesinin son örneğiönceki gün öğle saatlerinde Siteler-1 Kavşağı'nda objektiflerimize yansıdı.Okul saatleri içerisinde kavşakta uzunca süre bekleyen 7-8 ve 10 yaşlarındaki 3 Iraklı mülteci çocuk, okul çantalarına koyduğu soğuk suları, trafik ışıklarında bekleyen sürücülere satabilmek için birbirleriyle yarıştı. 

OKULA GİTMEK İSTİYORLAR AMA...

Yazı İşleri Müdürümüz Osman Akdoğan, trafik ışıklarının yanında su satmaya çalışan çocukların yanına giderek onlarla sohbet etti ve yaşadıkları drama şahit oldu. Iraklı olduklarını ve Önder civarında kaldıklarını anlatan üç arkadaş 7 yaşındaki Aziz, 10 yaşındaki Muhammet ve 8 yaşındaki Ahmetyarım yamalak Türkçe ile ailelerine destek olabilmek için çalıştıklarını söyledi. 3 mülteci çocuk, okula gitme imkanlarının olmadığını;ancak gitmeyi çok istediklerini belirtti. 3 arkadaşın bazı aile bireyleri ise vefat etmiş durumda.

ÇANTADAN DEFTER-KİTAP YERİNE SU ÇIKIYOR

Çocukların sırtlarındaki okul çantasının içinde defter ve kitap bulunması gerekirken yanlarında satmak için getirdikleri pet su şişeleri bulunuyor. Çantadan okul malzemeleri çıkması beklenirken pet suların çıkması görenleri üzüyor. Çocukların,acıktıklarında yiyecekleri yemekleri de yanlarında getirdikleri görülüyor. Ayaklarında çorap dahi olmayan çocukların görüntüsü vicdanları sızlatıyor.

OSMAN AKDOĞAN/ HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.