'Okulun önüne kasis yapılsın'

'Okulun önüne kasis yapılsın'

Keçiören Halit Fahri Ozansoy İlkokulu’nun bulunduğu sokakta araçlar için hız kesici kasisin olmaması çocuklar için büyük tehlike oluşturuyor. Öğrenci ve veliler yola bir an önce yaya geçidi ve kasis konulmasını talep ediyor.

Kuşcağız Mahallesi 388. Sokak’ta bulunan Halit Fahri Ozansoy İlkokulu’nun çıkış kapısında araçlar için hiçbir önlem alınmaması velileri kızdırdı. Yola hız kesici kasis yapılmasını isteyen veliler yetkililere ulaşamamaktan ise sitem ediyor

Çocuklar için tehlike oluşturuyor

Veliler okulun bulunduğu 388. Sokak’ta araçlar için hız kesici kasisin olmamasının çocuklar için büyük tehlike oluşturduğunu belirtiyor. Okul giriş ve çıkışlarında karşıdan karşıya geçerken çocukların zorluk çektiğini belirten veliler, “Çocuklarımızın başına bir şey gelecek diye korkuyoruz. Araçlar yolun da hafif rampa olmasından dolayı hızlı geçebiliyorlar. Çocuklar yola çıkarken dikkatsiz davranabiliyorlar. Bununla birlikte yoldan geçen araçların hızlı olması kazaya sebebiyet verebiliyor. Bu yüzden yetkililerden buraya kasis yapmalarını istiyoruz.” şeklinde konuştular.

Yetkililere ilettik fakat çözülmedi

Veliler sorunu yetkililere ilettiklerini fakat hız kesici kasis yapımı için her hangi bir girişimde bulunulmadığını iddia ettiler. Bazı veliler isteklerinin dikkate alınması gerektiğini belirtirken bir grup veli ise “Bir önlem alınması için illa bir can kaybı mı yaşanmalı. Çocuklarımıza verilen değer bu mudur? Talebimize karşılık çözüm istiyoruz. Bizler her ne kadar trafik eğitimi konusunda çocuklarımızı bilinçlendirsek de bu tür ihmaller büyük kazalara sebebiyet verebilir.” şeklinde sitemde bulundular.

Okul önlerinde hız yapmasınlar

Veliler hız kesici kasis ve yaya geçidi çalışmalarının öncelik olarak okul önlerine yapılması gerektiğini belirterek, okul önlerinden araçları ile geçen sürücülere ise uyarılarda bulundu. Veliler, sürücülerin okul önlerinden geçerken hız yapmamalarını ve daha dikkatli araç kullanmalarını isterken, okul önlerinde geçiş hakkının ise çocuklarda olduğunun altını çizdiler.

Kaldırıma araç park etmesinler

Bir diğer problemin ise kaldırımlara park edilen araçlar olduğunu söyleyen veliler, bu tür sürücülerin yüzünden çocukların kaldırım yerine yoldan yürümek zorunda kaldıklarını belirttiler. Veliler, “Sadece okul çevresinde değil, çocuklarımızın okuldan eve dönüş güzergâhında bulunan kaldırımlara araç park ediliyor. Çocuklarda doğal olarak yoldan yürümek zorunda kalıyorlar. Buda çocuklarımıza araç çarpma tehlikesini artırıyor. Vatandaşlar bu konuda biraz daha bilinçli olsunlar. Kendi çocuklarını düşünsünler okulun olduğu mahalde tüm kurallara uysunlar.” şeklinde konuştular.

Emrah Özcan/HABERVAKTİM

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.